Onsdag begynder Mercedes-Benz Matchplay - by Ejner Hessel, en af årets helt store danske golfbegivenheder

Onsdag begynder Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel, en af årets helt store danske golfbegivenheder

Et af årets helt store danske golfbegivenheder løber onsdag af stablen, når Stensballegaard Golf åbner dørene for Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel. Se teetimes og alle matcherne her.

Hjemmebanefavoritten, Andreas Thulstrup skal op imod ECCO Tourens enfant terrible, Jeff Winther, mens der er adskillige andre rigtigt spændende matcher i vente.

375.000 kroner skal i løbet af de næste tre dage fordeles mellem feltets 64 spillere, og da hver match afvikles som hulspil, har spillerne kniven for struben fra start. En enkelt dårlig runde, og det hele kan være forbi, mens matchformen også betyder, at man kan lukrere på modstanderens fejl. Onsdag til fredag på Stensballegaard bliver en fantastisk golfuge.

Med i feltet er de 48 seedede spillere, samt de 16 spillere, der tirsdag kvalificerede sig til hulspilsturneringen, og allerede i onsdagens første runde, er der flere interessante matcher.

hjemmebanefavoritten til golfeksamen
Hjemmebaneyndlingen, Andreas Thulstrup møder Jeff Winther, der i sin seneste ECCO Tour optræden vandt på Nivå Golf. Det er helt sikkert en match der vil trække nogle tilskuere, og hvor temperamenterne vil nærme sig kogepunktet.

Andreas Thulstrup slikker sig om munden efter at kvalifikationen til Mercedes-Benz Matchplay - by Ejner Hessel tirsdag blev en realitet

Andreas Thulstrup slikker sig om munden, efter at kvalifikationen til Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel tirsdag blev en realitet. Der måtte dog et omspil til, før hjemmbanefavoritten blev klar til Jeff Winther i første runde.

– Jeg glæder mig meget. Jeff (red: Jeff Winther) bliver en stor mundfuld, men jeg vil gøre mit bedste her på min hjemmebane, forklarer Andreas Thulstrup til ECCO Touren. 

– Han er en rigtig god spiller, og jeg skal spille op til mit allerbedste for at have en chance. Men nu er jeg da inde i hovedturnering, så det var jo den start på ugen, jeg havde drømt om, forklarer Andreas Thulstrup, der således misser endnu en dag i sin studenteruge.

– Jeg blev student i sidste uge, og lige nu holder mange af mine gode venner studenterfester og nyder dagene. Det gør jeg også, men jeg nyder dem måske på en lidt anden måde, siger Andreas Thulstrup med et smil.

Stensballegaard-spilleren kan dog glæde sig over, at den berømte tur i hestevogn er skemalagt til lørdag. Måske en sejr i Mercedes-Benz Matchplay kan forsøde tilværelsen for hele klassen.

Flere spændende matcher
Steen Tinning møder svenske Henrik Hilford Brander, der tirsdag kom gennem kvalifikationen. Svenske Brander har de seneste uger været godt spillende på ECCO Touren og Nordea Touren, mens Steen Tinning for alvor er begyndt at vise tænder på den europæiske Senior Tour. Her møder ungdommen rutinen i en dyst, der kan blive rigtig seværdig.

I et par spændende danske dyster møder Christoffer Lange Lars Johansen, mens Daniel Løkke skal op imod Mads Kristensen.

På ECCO Tourens Facebook-side kan du vinde Srixon bolde ved at gætte udfaldet af fem givne matcher. Du finder konkurrencen her. Husk at skriv dit svar/gæt det rigtige sted inden kl. 10.00 onsdag formiddag.

Du finder alle matcherne og teetimes her.

Der er rigeligt at følge med i, når spillerne slår ud fra kl. 07.00 onsdag morgen i en turnering, der kan vende op og ned på ranglisterne og i høj grad være med til at bestemme, hvem der ved udgangen af sæsonen bytter ECCO Tour tilværelsen ud med en sæson på Challenge Touren i 2014.

Er du ikke bekendt med formatet af Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel, så kan du nedenfor alt, hvad du behøver at vide om et af årets mest interessant turneringer.

Sådan afvikles turneringen

Onsdag afvikles 1. og 2. runde af Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel. I formiddagens runde barberes feltet ned fra 64 spillere til 32. I løbet af onsdag eftermiddag halveres feltet igen, så der kun er 16 spillere tilbage.

Torsdag afvikles ottendedelsfinaler og kvartfinaler, således at kun fire spillere fredag morgen vil blive hentet på hotellet i de dertil indsatte Mercedes’er.

Fredag spilles semifinaler om formiddagen, mens eftermiddagen byder på bronzekampen og den helt store finale, hvor vinderen kan løfte checken med de 75.000 kroner.

Hver match afvikles over 18 huller efter almindelige hulspilsregler. Fører en spiller med flere huller end der resterer, stoppes matchen og den førende spiller er videre til næste runde. Er matchen lige efter de 18 huller, spilles ”sudden death” omspil på hul 10, 16, 17 og 18. Man spiller et hul ad gangen, indtil man har en vinder. 

Seedning og lodtrækning

De 48 spillere, der var direkte inde i hovedturneringen er seedet i forhold til deres ECCO Tour kategori opnået i 2012 sæsonen. De 16 spillere der tirsdag kvalificerede sig via Qualifying Round seedes fra 49-64. I første runde spiller nummer et mod nummer 64, nummer to mod nummer 63 osv. Den samlede sum skal således give 65. 

Lodtrækningen helt frem til finalen er allerede foretaget, så allerede nu kan spillere se, hvem de kan møde på deres vej mod finalen. 

Præmiesummen

Plc. % DKK Euros Remarks
1 20 75.000 10.000 Vinderen
2 12 45.000 6.000 Den tabende finalist
3 8 30.000 4.000 Vinder af bronzekampen
4 6 22.500 3.000 Taber af bronzekampen
5-8 3 11.250 1.500 Taber af kvartfinalen
9-16 2 7.500 1.000 Taber af 1/8 finalen
17-32 1 3.750 500 Taber af anden runde
33-64 0,3 1.125 150 Taber af første runde

Billetter og adgang til turneringen

Mercedes-Benz official Car

Spillerne har været godt kørende under Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel

Der er gratis adgang til Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel, så kom og følg fremtidens danske golfstjerner på Stensballegaard Golf. 

Fra hoved- og titelsponsorens side har der gennem turneringen været stillet Courtesy Cars til rådighed for spillerne, der til og fra spillerhotellet, Hotel Opus har kunne flyde ud på bagsædet af en stor Mercedes-Benz og lade privat-chaufføren tage sig af resten. Bilerne er desværre forbeholdt spillerne.

Du finder alt om Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel her

Du finder livescoring og teetimes her: 

Comments are closed.