Christian Gløët ser frem til at prøve kræfter med Challenge Touren i 2015.

Christian Gløët ser frem til at prøve kræfter med Challenge Touren i 2015.

Christian Gløët spillede sig i november til en plads på European Challenge Tour fra 2014. En lang sæson på ECCO Touren lagde fundamentet, og erfaringerne fra ECCO Touren har lagt et solidt fundament for sjællænderen.

Læs det eksklusive interview med Christian Gløët.

ECCO Tour julekalender
Hver dag frem mod juleaften, kan du læse spændende nyt omkring 2015-sæsonen, mens du ligeledes hver dag kan vinde præmier på ECCO Tourens Facebook-side. Se alle tidligere vindere her.

ECCO Tour uddannelsen “den rigtige vej”
Christian Gløët havde en flot sæson på den danske ECCO Touren, inden 2014-sæsonen kulminerede på Europa Tourens Tourskole i november med et værdifuldt Challenge Tour kort til følge.

Og selvom Tourskolen altså blev vejen til Challenge Touren for Christian Gløët, så mener han, at vejen gennem ECCO Touren tiltaler ham og er den rigtige vej gennem systemet.

– Jeg er stor tilhænger af, at man kan starte på dette niveau og så spille sig opad, efterhånden som man bliver bedre. Det ruster os trods alt bedre, end at vi tager springet direkte på Challenge eller Europa Tour, fortæller Christian Gløët, der havde en lang og flot sæson på ECCO Touren i 2014.

LÆS OGSÅ: Dansk Farvel til Mads Søgaard: Det var et godt år

– Jeg startede rigtig godt ud til den første turnering på La Manga ved ECCO Tourens Winter Series. En turnering jeg havde ventet rigtig længe på, og som skulle give svar på en række spørgsmål. Hvordan var niveauet derude, og hvordan var mit eget niveau? Jeg sluttede som nr 10, og følte, jeg havde spillet en god turnering, siger Gløët, der desværre blev ramt af sygdom umiddelbart efter den første turnering på La Manga.

Svær start erstattet af flot stime
– Starten hjemme på dansk grund var lidt mærkelig, for jeg følte, jeg spillede rigtig godt, men fik ikke scoret godt nok i forhold til de andre. Jeg havde en god snak med min træner om, at jeg skulle slippe mig lidt mere løs og være lidt mere aggressiv.

Christian Gløët fik i 2014 sin første store professionelle sejr ved Gant Open, og han sluttede som nummer 10 på Nordic Golf League

Christian Gløët fik i 2014 sin første store professionelle sejr ved Gant Open, og han sluttede som nummer 10 på Nordic Golf League

– Vendepunktet kom i Silkeborg, hvor jeg startede rigtig godt ud med en runde i fem under par på Ry banen. Jeg spillede i førerbold den sidste dag, men formåede ikke rigtigt at ramme niveauet, desværre. Men jeg lærte en masse, jeg kunne tage med videre. Dernæst havde jeg en rigtig god stime med 5 top 10 placeringer i de næste 6 turneringer på Nordic Leauge inklusiv min første sejr, uddyber Gløët, der vandt Gant Open i Finland og for alvor gjorde opmærksom på sig selv. Den gode form sikrede ham efterfølgende et wild card til Made in Denmark.

Sadlede om og satsede på Tourskolen
– Efter Made in Denmark, som var en kæmpe oplevelse, rammer jeg ikke rigtigt det samme høje niveau. Så jeg vælger faktisk at kigge frem mod Tourskolen og laver nogle ændringer med min træner inden Race to himmerland. Den turnering blev igen et vendepunkt og en fantastisk oplevelse både spillemæssigt og selve det med Pro-am delen. Det gjorde, at jeg gik ind med selvtillid og motivation til Tourskolen, siger Gløët, der sluttede som nummer 10 på Nordic Golf League i 2014, og dermed havde brug for nogle fantastiske uger på Tourskolen for at avancere til Challenge Touren i 2015. Og resten er historie.

– Næste sæson på Challenge Touren glæder jeg mig meget til. Jeg er forberedt på, at i stedet for, at der er 30 rigtigt dygtige spillere hver uge, så er der nu 120. Så man skal spille rigtigt godt for at blande sig i toppen, fortæller Gløët, der stadig forholder sig til, at en golfkarriere ikke skal evalueres efter et eller to år.

– Jeg skal fokusere på at fortsætte med at udvikle mig. Jeg forventer, at jeg bliver bedre næste år, og det er i sig selv det vigtigste. Hvor meget bedre jeg så kan blive, det må tiden vise. Så længe jeg følger planen, som jeg har lagt med mit team og holder mig til den, skal det nok gå. Jeg regner med, at jeg godt kan byde de bedste op til dans, når jeg spiller mit bedste, og så gælder det bare om at ramme det niveau nok gange. Men jeg føler, jeg har gode erfaringer i baggagen fra ECCO Touren, slutter Christian Gløët.

Christian Gløët har en Facebookside, hvor du kan følge den unge sjællænders kamp. Den finder du her.

Konkurrence:

Hver dag frem til juleaften kan du vinde præmier ved at deltage i en konkurrence på ECCO Tourens Facebook side. Du finder altid informationer om den nyeste konkurrence øverst på Facebooksiden. Deltag her.

Se alle tidligere vindere her

Comments are closed.