Nicolai Kristensen er på andenpladsen efter første runde af Ejner Hessel Championship by Mercedes-Benz på Skjoldenæsholm Golf Center.

Nicolai Kristensen jagter ECCO Tour Hattrick i Finland efter sejr ved både ACTONA Championship og Ejner Hessel Championship by Mercedes-Benz.

Torsdag fortsætter den danske ECCO Tour, når Finnish Open Presented by ECCO løber af stablen på Nordcenter Golf Resort i Finland.

De danske professionelle er for alvor begyndt at vise tænder, mens den danske amatørkomet, Nicolai Kristensen jagter et vaskeægte ECCO Tour hattrick.

Finnish Open Presented by ECCO er en af de mest pengestærke turneringer på årets ECCO Tour kalender. Dermed er der lagt i kakkelovnen til en fantastisk uge i Finland, hvor en række brandvarme danskere har taget turen op for at sikre sig værdifulde point til ranglisterne i bestræbelserne på at sikre sig en plads ved Made in Denmark og ligeledes et Challenge Tour kort i 2014.

Danskere føres an af flyvende amatør
Christian Gløët kommer lige fra en sejr i Finland, hvor Kasper Estrup sluttede som tre. Netop Estrup er forsvarende mester i denne uges Finnish Open Presented by ECCO.

Mens Christian Gløët, Kasper Estrup, Rasmus Hjelm og flere andre danske professionelle synes at være i topform, så knytter der sig alligevel lidt ekstra forventninger til en enkelt dansker i feltet. Amatørkometen, Nicolai ”Knist” Kristensen, har vundet de seneste to ECCO Tour events, og kan i denne uge gøre Jens Dantorp (2011) kunststykket efter og sikre sig et ”ECCO Tour hattrick”.

Egentlig var det slet ikke meningen, at unge Kristensen skulle have været til Finland, men med succes kommer en række muligheder, man er nødt til at forfølge.

– Jamen det er jo faktisk din skyld, at jeg er taget herop, griner Nicolai Kristensen til ECCO Touren.

– Du fortalte mig, at jeg skulle spille turneringer i tre forskellige lande, for at en eventuel top-5 placering på Nordic Golf League ved afslutningen af sæsonen kunne give mig en kategori, og så var Finnish Open et oplagt alternativ for at få det puslespil til at gå op. Faktisk passer det rigtigt fint ind i programmet, forklarer Holstebro-profilen, der føler sig godt tilpas forud for Finnish Open Presented by ECCO.

Perfekte forberedelser kan sikre vigtige point til ranglisten for Nicolai Kristensen

Perfekte forberedelser kan sikre vigtige point til ranglisten for Nicolai Kristensen

Føler sig perfekt forberedt
– Formen er faktisk rigtig fin. Min træning op til turneringen har været god. Jeg mangler at få styr på de små marginaler og detaljer inden turneringen starter i morgen, men når jeg har den kontrol over mine forberedelser, spiller jeg oftest de bedste runder, fortsætter Nicolai Kristensen, der netop har deltaget ved EM for amatører.

– EM var en hyggelig tur med landsholdet. Resultatmæssigt gik det ikke, som jeg havde ønsket, og jeg kunne mærke, at jeg var en smule drænet efter rigtigt mange turneringer i træk. Nu er jeg frisk igen.

Vanvittig sæson kan betyde European Tour debut
Nicolai Kristensen indledte sin ECCO Tour sæson ved Jyske Bank PGA Championship i Silkeborg Ry Golfklub, hvor en dårlig sidste runde spolerede en ellers flot turnering. Siden er det blevet til sejre ved ACTONA Championship i Holstebro og ved Ejner Hessel Championship by Mercedes-Benz på Skjoldenæsholm Golf. I begge tilfælde har unge ”Knist” håndteret presset som en gammel garvet golfstjerne.

Nu spidser sæsonen til, og hvor han tidligere gik ind til ECCO Tours uden noget pres og uden reelt set at kunne bruge en sejr til andet end at tanke selvtillid og som et led i sin udvikling, så er der nu pludselig helt andre ting på spil.

“Det handler om udvikling, selvom Made in Denmark er en drøm”
Nicolai Kristensen indtager netop nu fjerdepladsen på Race to Himmerland (ECCO Tour ranglisten), hvor de tre bedste kvalificerer sig til Made in Denmark. Her resterer kun Finnish Open og Made in Denmark European Tour Qualifier, så et godt resultat i Finland kan sende Vestjyden meget tæt på karrierens første optræden på European Tour. 

– Det kunne helt sikkert være fedt at komme til Made in Denmark, og i denne uge og ved Made in Denmark Qualifier, er det klart en gulerod. Men på den lange bane, er det ikke noget, der ændrer noget for mig. Jeg skal spille fast på European Tour, og det er derfor, jeg spiller golf. Hvis jeg ikke føler, at jeg udvikler mig og når et niveau, hvor jeg hører hjemme på European Tour, så spiller jeg ikke længere golf, skærer Kristensen igennem.

– Tag ikke fejl, det ville da være helt fantastisk at spille Made in Denmark foran så mange danske tilskuere, så hvis jeg står om to uger og skal til Himmerland, så er det da et kæmpe skulderklap og en bonus, som jeg ikke havde regnet med, fortsætter Nicolai Kristensen.

Nicolai Kristensen er allerede blevet smidt i vandet to gange i 2014. Der er også en sø ved 18. hul ved Made in Denmark.. Kunne det være…..

Nicolai Kristensen er allerede blevet smidt i vandet to gange i 2014. Der er også en sø ved 18. hul ved Made in Denmark.. Kunne det være…..

Målet er European Tour – Intet andet tæller
Ved slutningen af året kvalificerer Top-5 på GolfBox Nordic Golf League Ranking sig til European Challenge Tour 2015. Her er Nicolai ”Knist” Kristensen efter blot tre spillede turneringer fremme som nummer otte, mens de nærmeste konkurrenter har spillet henholdsvis 13 og 14 turneringer. At Kristensen nu pludselig kan skimte Challenge Tour 2015, ændrer ikke noget hos den næsten skræmmende fattede vestjyde.

 – Altså golf handler om udvikling. Jeg skal hele tiden blive bedre. Hvis jeg ikke bliver bedre, er det jo lige meget, om jeg spiller ECCO Tour, Challenge Tour, eller hvad jeg nu spiller. Som sagt er målet European Tour på den lange bane, men i bestræbelserne på at nå dertil, er det klart, at jeg gerne vil fortsætte min udvikling i år, så jeg kan starte på Challenge Touren næste år. Så er jeg jo trods alt et skridt nærmere slutter Nicolai Kristensen optimistisk.

Finnish Open Presented by ECCO begynder torsdag morgen, og du kan følge Nicolai Kristensen og de andre danskere her.

Hvis du ikke har set Nicolai Kristensens ECCO Tour triumfer, så kan du finde alle 2014 programmerne her.

Comments are closed.