Mads Søgaard lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014

Mads Søgaard lykønskes af den tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014

Mads Søgaard spillede i 2014 sin første sæson som professionel på ECCO Touren. Søgaard havde en svingende sæson, men med en stærk afslutning blev det til en lidt pludselig afsked med den danske Tour.

Mads Søgaard kigger her tilbage på en sæson, der bød på op- og nedture, Europa Tour debut og den første store professionelle sejr.

Ingen har i årevis været i tvivl om, at Mads Søgaard på et tidspunkt ville blive en profil på den danske ECCO Tour. Spørgsmålet var blot hvornår og i hvor lang tid, den dansk-ejede tour ville have glæde af Mads Søgaard på startlisten.

ECCO Tour julekalender
Hver dag frem mod juleaften, kan du læse spændende nyt omkring 2015-sæsonen, mens du ligeledes hver dag kan vinde præmier på ECCO Tourens Facebook-side. Se alle tidligere vindere her.

Hårdt arbejde gav pote til sidst
Svaret var blot et enkelt år, og sæsonen var 2014. En sæson der viste, at Mads Søgaard har potentialet til at noget ganske stort, selvom det ikke hele tiden gik, som den ambitiøse midtjyde kunne have ønsket sig.

– Min sæson på ECCO Touren har været delt meget op. Jeg startede med at spille godt i starten af sæsonen, og fik nogle gode resultater med mig. Over sommeren formåede jeg ikke at præstere på samme måde, og i retrospekt var det i høj grad nok jagten efter det gode resultat, der forhindrede det samme, fortæller Mads Søgaard, der nåede det mentale lavpunkt efter en ellers stor oplevelse ved Made in Denmark.

– Efter Made in Denmark i Himmerland var jeg drænet. Jeg havde spillet for meget, og da de gode resultater ikke kom, pressede jeg endnu mere på. Jeg tog en god pause efter Made in Denmark og sadlede lidt om i forhold til indstilling og attitude på banen. Noget der har gjort godt for mig i slutningen af sæsonen. Jeg sluttede sæsonen godt af, men mest af alt var det de gode ting, der blev lavet forud for resultaterne, som jeg er mest tilfreds med, siger Ikast-spilleren.

ECCO Tour: “en light version af større tours”
Og oplevelsen af at have den danske golftour, som det åbenlyse valg til at komme “i lære som” professionel golfspiller, var en stor fordel.

Mads Søgaard brugte i 2014 den danske ECCO Tour til at vænne sig til livet som professionel golfspiller.

Mads Søgaard brugte i 2014 den danske ECCO Tour til at vænne sig til livet som professionel golfspiller.

– Jeg er rigtig glad for at have haft mit første år som Professionel på ECCO Touren. Man får mulighed for at få en masse turneringserfaring, samtidig med at omkostningerne kan holdes på et fornuftigt niveau. Det er et godt sted at udvikle sig, man er tæt på sit team med trænere osv., og samtidig får man en “light version” af det hårde rejseliv, der venter på de større tours, forklarer Mads Søgaard, der i alt spillede 17 turneringer på Nordic Golf League i 2014, og som oftest var en del af sponsorernes pro-ams forud for disse events.

– Pro-ams er et game man bliver nødt til at vænne sig til. Nogle gange tager runden lidt længere tid, end man lige kunne have håbet, men det er en del af en turneringsuge. Og man prøver at skabe en hyggelig dag for sponsorerne, som i høj grad er med til at muliggøre det hele, samtidig med, at man skaber sig et indtryk af den pågældende bane, fortsætter Søgaard.

Finalesejr kickstartede to fantastiske måneder
Mads Søgaard sluttede året på Nordic Golf League som nummer ni på ranglisten, og den flotte placering i sin debutsæson blev grundlagt af en fantastisk sejr ved Norde Tour Final, som også var årets finale på både Nordic Golf League og ECCO Touren.

– Det var en rigtig god oplevelse for mig at vinde finalen. Det bekræftede mig i processen og mit eget niveau. Der er en anden følelse i kroppen, når man fører en turnering, og det kan godt være svært at håndtere. Jeg var godt tilfreds med min egen indsats over de sidste par dage, og det var heldigvis nok til at lukke turneringen, selvom jeg fik lidt klamme håndflader mod slutningen, uddyber Mads Søgaard.

– Niveauet på ECCO Touren er rigtig sundt. Toppen er solid gennem alle turneringerne, og man skal spille godt for at være med fremme, hvor det er sjovest. Så at vinde finalen i et stærkt felt, var meget tilfredsstillende.

Mads Søgaard blev ECCO Tour Rookie of the Year 2014. 2014 blev "forhåbentlig" hans første og eneste år på ECCO Touren.

Mads Søgaard blev ECCO Tour Rookie of the Year 2014. 2014 blev “forhåbentlig” hans første og eneste år på ECCO Touren.

I alt spillede ni ECCO Tour spillere sig i 2014 videre til Challenge Touren, hvilket også vidner om et uhyre stærkt felt gennem en homogen sæson, hvor to spillere dog skilte sig ud i toppen. Jesper Billing og Jacob Glennemo var som udgangspunkt at finde i toppen af leaderboardet, men alligevel går Mads Søgaard, der sammen med blandt andre Christian Gløët, brugte Tourskolen til at avancere til Challenge Touren, ind til 2015 med en bedre kategori end både Billing og Glennemo.

Og med den fine Challenge Tour kategori, så er Mads Søgaard klar til en frisk start på næste niveau, hvor det igen er processen, der er i fokus.

Tilbage på skolebænken
– Næste år kommer på mange måder til at ligne i år med en stejl læringskurve. Det er et nyt miljø, jeg skal ud at være del af, og det bliver helt klart en udfordring. Jeg går efter at fortsætte med at bygge på mit spil, og så må vi se, hvad det kan føre til af ravage på Challenge Touren. Jeg er glad for, at jeg har Gløët at følges med, som jeg også rejste med på ECCO Touren. Jeg tror, vi kan få noget godt ud af det sammen, slutter den sympatiske jyde.

Taltentet står ikke til diskussion. Og hvis Mads Søgaard formår at holde snuden i sporet og bevare sin langsigtede plan, så er der ingen tvivl om, at rejsen ender på Europa eller PGA Touren. Spørgsmålet er igen bare, hvornår og hvor lang tid, det tager.

Du kan følge Mads Søgaards videre færden på hans Facebook profil her.

Konkurrence:

Hver dag frem til juleaften kan du vinde præmier ved at deltage i en konkurrence på ECCO Tourens Facebook side. Du finder altid informationer om den nyeste konkurrence øverst på Facebooksiden. Deltag her.

Se alle tidligere vindere her

Comments are closed.