Anton Bergström fører med et slag inden finalerunde ved Danæg PGA Championship. Han skal lørdag forsøge at holde Nicolai Tinning, Peter Staalbo og flere andre danskere bag sig.
Anton Bergström fører med et slag inden finalerunden ved Danæg PGA Championship. Han skal lørdag forsøge at holde Nicolai Tinning, Peter Staalbo og flere andre danskere bag sig.

Fredag blev en helt særlig dag for en række af Danmarks golftalenter ved Danæg PGA Championship på ECCO Touren, og lørdag kan et nyt dansk navn meget muligt havne på listen over ECCO Tour vindere.

På den krævende Trent Jones Jr. Course på Skjoldenæsholm Golf Center, imponerede navne som Peter Staalbo, Nicolai Tinning, Mathias Gladbjerg og Stephan Juul så meget, at de inden lørdagens finalerunde, har distanceret en række af Nordic Golf Leagues bedste golfspillere.

Anton Bergström alene i spidsen
Bedst af alle efter to runder er dog svenske Anton Bergström, der via en 67’er bragte sig til samlet syv under par. Bergström beviste endnu en gang, at han mestrer den stortopslåede Skjoldenæsholm-bane, hvor han i 2014 vandt ECCO Tour Q-School.

Lige i hælene på Anton Bergström er det så, at Danæg PGA Championship ser ud til at kunne blive noget helt specielt. De nærmeste forfølgere hedder ikke som vanligt Tapio Pulkkanen, Rasmus Hjelm, Martin Ovesen og Björn Hellgren men i stedet Staalbo, Tinning, Gladbjerg og Juul.

Fire danskere i de to sidste bolde
Den tidligere lokale ungdomsspiller, Peter Staalbo, kom for alvor ud af skallen, da han på dagens sidste hul slog sin tre-kølle op til en stensikker eagle. Det betød en score i fem under par for dagen og seks under par totalt for amatørspilleren, blot et enkelt slag efter den førende Bergström.

Ligeledes i seks under par, ligger Nicolai Tinning efter dagens bedste runde i 65 slag, syv under par. Det lignede længe en ganske almindelig dag for den nyeste generation af familien Tinning, men via fire birdies og en eagle på de sidste seks huller avancerede Nicolai Tinning til den delte andenplads. En andenplads der betyder, at han lørdag fuldender den meget overraskende førerbold, så den hedder Bergström, Staalbo og Tinning.

Et slag efter i fem under par ligger blandt andre gårdsdagens duks, Stephan Juul, sammen med vestjyske Mathias Gladbjerg. Begge danskere skal lørdag på jagt efter årets bedste ECCO Tour resultat.

Tapio på lur – Hjelm på jagt
I kampen om sejren må fortsat også regnes Tapio Pulkkanen. Den stærke finne sluttede fredagens runde af med en dobbeltbogey på sidste hul, og faldt tilbage til samlet tre under par. Finnens form og sæsonhistorik kombineret med de førendes manglende vinder-erfaring, betyder, at “Hattemanden” lørdag kan sætte endnu en fjer i hatten med sæsonens sjette sejr på Nordic Golf League.

Længere nede i stillingen har Rasmus Hjelm også muligheden for at sætte vigtige point ind på GolfBox Nordic Golf League Ranking lørdag. Hjelm skal forsøge at indhente lidt terræn til Björn Hellgren, Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen på ranglisten. De to førstnævnte er et slag efter Hjelm inden finaledagen, mens Johannessen missede cuttet og således ikke vil få point i denne uge.

Du kan se stillingen i Danæg PGA Championship her.

Se stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.