Christian Gløét indtager en delt førsteplads efter første runde af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel 2014 efter en runde i fem under par, 67 slag.

Christian Gløët indtager en delt førsteplads efter første runde af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel 2014 efter en runde i fem under par, 67 slag.

Christian Gløët gik første runde af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel i fem under par og deler føringen med svenske Christopher Feldborg-Nielsen.

Rasmus Hjelm er nummer tre, mens feltets største navn, Morten Ørum Madsen, har efterladt sig selv et stykke tilbage efter en første dag, hvor adskillige danskere blander sig i toppen.

Onsdag indledtes Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel i Silkeborg Ry Golfklub. Det 169 mand store felt var delt i to, og hvor den bedst-seedede halvdel prøvede kræfter med det åbne og ganske undervurderede golfanlæg i Ry, kæmpede den anden halvdel med Silkeborgs fantastiske skovbane.

Ikke overraskende blev der derfor på førstedagen skudt lavest i Ry, hvor Christian Gløët og Christopher Feldborg-Nielsen var bedst med runder i 67 slag, fem under par. Og det var en glad og næsten skadesfri Christian Gløét, som ECCO Touren fangede efter runden.

– Jeg spiller næsten uden smerter nu, og det føles godt, fortæller Gløët, som ofte har måtte kæmpe med stærke rygsmerter.

– Banen her i Ry passer mig godt. Det er en super fed bane, og der skal slås en masse gode golfslag, og jeg har faktisk glædet mig til, at vi for alvor skulle ud på en bane som denne.

Rasmus Hjelm hul 14 Ry

Rasmus Hjelm på 14. hul i Ry ved Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel. Hjelm er nummer tre efter første runde.

Rasmus Hjelm med ny superstart
Mens Gløët og Feldborg-Nielsen deler føringen i fem under par, så kom Rasmus Hjelm som så ofte før godt fra land i en ECCO Tour. Og Hjelm, som er bedste dansker på GolfBox Nordic Golf League Ranking, har således endnu engang bragt sig selv i en god position om vigtige point til ranglisten.

– Jeg spillede dårligt til at starte med, hvor jeg slog alt undtagen mine putts til venstre, fortæller Hjelm efter runden. 

– Så kom jeg i gang, og så føltes det meget stabilt, indtil jeg slog nogle dårlige slag igen på hul 17.

Hjelms 68’er i Ry skal følges op ad en god runde i Silkeborg torsdag.

– Jeg har aldrig været ret god i Silkeborg. Jeg har vist engang spillet en okay prøverunde og en hæderlig runde i en pro-am, men ellers ikke noget at skrive hjem om, griner Hjelm.

Hård medfart til Morten Ørum Madsen
Mens Hjelm i løbet af de to næste dage skal jagte sin anden Nordic Golf League sejr i 2014, så skal feltets helt store navn, Morten Ørum Madsen levere noget af sit bedste spil, hvis han skal triumfere på sin egen hjemmebane.

Morten Ørum Madsen brugte 77 slag på første runde af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel 2014

Morten Ørum Madsen brugte 77 slag på første runde af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel 2014. Nu skal der skydes lavt.

Morten Ørum Madsen brugte hele 77 slag i første runde af Jyske Bank PGA Championship og befinder sig således 10 slag efter de to førende spillere. Spillet hang ikke sammen for “Madsen”, og efter også at have inkasseret to strafslag for at grounde i en bunker, han endnu ikke havde spillet sig ud af, befinder han sig på en 77. plads.

Med tanke på hvad Silkeborg-stjernen er i stand til at levere af birdies og eagles, og at han torsdag spiller sin gamle hjemmebane i Silkeborg, så skal man dog ikke helt afskrive European Tour vinderen.

Foruden Christian Gløët og Rasmus Hjelm ligger en række danske profiler godt til. Patrick O’Neill er nummer fem i tre under par, Christian Bæch nummer syv i to under, mens Peter Vejgaard er på ottendepladsen i en under par. I par og på en delt 12. plads ligger blandt andre Mads Søgaard, Simon Gundorph og Sander Nielsen. Sidstnævnte kom rundt i dagens bedste runde (71 slag) i Silkeborg.

Feltet tee’er ud fra kl. 07.30 igen torsdag morgen. Så har du lyst til at se Morten Ørum Madsens kamp for en lav runde på sin gamle hjemmebane, så er Silkeborg stedet at være torsdag.

Du finder stillingen i Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel her.

Du finder billeder fra førstedagen på ECCO Tourens Facebook-side her.

 

Comments are closed.