Kalle Samooja fra Finland fører La Manga Club Championship på ECCO Tour efter anden runde.

Kalle Samooja fra Finland fører La Manga Club Championship på ECCO Tour efter anden runde.

Der var fremgang at spore for et par af de store danske navne på andendagen af La Manga Club Championship på ECCO Touren. Der er finsk føring, mens Lasse Jensen og Mark Haastrup ligger i god position inden finalerunden.

Lasse Jensen, Mark Haastrup og Christian Bæch Christensen er alle at finde i top-10 ved La Manga Club Championship og skal forsvare de danske farver på søndagens finalerunde.

Lasse Jensen spillede en stabil runde uden de store udsving, og for anden dag i træk stod der en under par på scorekortet. Med samlet to under er Lasse Jensen fortsat bedste dansker, men i den interne kamp presses han nu af den tidligere European Tour spiller, Mark Haastrup og Christian Bæch Christensen, der begge ligger i en under par før finaledagen.

Haastrup og Bæch Christensen spillede begge fremragende på lørdagens runde, og især sidstnævnte var undervejs brandvarm. Efter en dårlig start, der sendte ham tilbage til hele seks over par for turneringen, tog Himmerland-spilleren for alvor fat, og med otte birdies på den svære South Course ligger han placeret sammen med Haastrup på en delt 10. plads. Christian Bæch Christensen jagter søndag sit bedste resultat på ECCO Touren.

Helt i front ligger finske Kalle Samooja i samlet ni under par. Den dygtige finne, der sidste år slog sine golfslag på Asian Tour, kom lørdag rundt i fem under par. Dermed vekslede han sin andenplads til en førsteplads og henviste fredagens duks, Jacob Glennemo, til andenpladsen med et enkelt slag.

– Det var rigtigt godt igen i dag, så jeg er meget tilfreds, fortalte Samooja til ECCO Touren efter runden.

Samooja løftede også sløret for en lille frustration over usikkerheden forud for 2014-sæsonen.

– Jeg har ingen kategori i år på hver hverken ECCO Tour, Nordic Golf League eller på Asian Tour. Jeg ved, jeg får nogle starter på Challenge Touren, og så er mit mål at slå til, så jeg får nogle flere, uddyber Samooja, der i hvert fald har gjort god reklame for sig selv i forhold til fremtidige wildcards på ECCO Touren. Vinder han søndag behøver han dog ikke spekulere mere på den slags.

Et slag efter Kalle Samooja ligger Jacob Glennemo, der førte efter første runde. Svenske Glennemo, der har været syg hele ugen, kæmpede igen lørdag med helbredet og ville i virkeligheden nok hellere have ligget i sin seng.

David Palm og Eric Blom ligger på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen i seks og fem under par.

Søndagens finalerunde afvikles på den lidt kortere North Course, hvor der i vindstille vejr er rigtigt mange birdie-chancer. Så selvom feltet er trukket godt ud i toppen, så skal de førende spillere holde tungen lige i munden for ikke at lukke feltet ind i turneringen igen.

I alt er 47 spillere klar til finalerunden ved La Manga Club Championship søndag. Foruden 12 danskere og et væld af svenskere er også Finland, Norge, Schweiz, England og Holland repræsenteret.

Du finder den samlede stilling her.

Du finder teetimes for finaledagen her.

 

 

Comments are closed.