Mange spillere har i 2013 misset turneringer, da de ikke havde kategori på ECCO Touren. Nu opfordres alle til ikke at begå samme fejl i 2014

Mange spillere har i 2013 misset turneringer, da de ikke havde kategori på ECCO Touren. Nu opfordrer ECCO Touren alle til ikke at begå samme fejl i 2014

Hvis du ønsker at deltage i turneringer på Danmarks største golf tour i 2014, så er det nu, du skal begynde at kigge fremad. Den 30. September og 1. Oktober spilles ECCO Tour Qualifying, som kan bestemme din golf-skæbne for 2014.

Kvalifikationen er vigtig
I 2013 har ECCO Touren med undtagelse af Mercedes Benz Matchplay Championship, hvor der var åben tilmelding til kvalifikationen, haft fuldt felt i alle turneringer. Det har betydet, at en række spillere uden ECCO Tour eller Nordic Golf League kategori på ærgerlig vis ikke har haft adgang til turneringerne. Derfor er fokus i år endnu større på at fortælle de danske golftalenter, at de skal spille kvalifikationen, hvor top-40 er 100 pct. sikre på deltagelse i alle regulære ECCO Tour turneringer i 2014.

– Det er vigtigt.  Det er meget vigtigt. Der er flere og flere ambitiøse golfspillere i Skandinavien, og fortsætter udviklingen, så bliver det kun sværere at komme ind i turneringer, hvis man ikke har en kategori. Så derfor opfordrer vi alle danske golfspillere, med ambitioner om at skulle spille en eller flere ECCO Tours i 2014 om at spille vores kvalifikation i Himmerland fra den 30. September, forklarer Brian Vester, der er presseansvarlig hos ECCO Touren.

Samarbejdet med Nordea Touren samt den finske og den norske tour, har gjort, at Nordic Golf League er blevet en stærkere og mere professionel tour. Til gengæld betyder det også, at der ikke skelnes mellem nationaliteterne mere, hvorfor især de svenske spillere i højere grad søger mod Danmark.

– Det er godt for udviklingen i Skandinavien, men samtidig betyder det, at man som dansker skal være ekstra opmærksom på, at man sikrer sig en kategori til ECCO Touren. Så snart man spiller kvalifikationen, er man registeret i systemet og får tildelt en kategori – også selvom man ikke klarer sig så godt. Top-40 får adgang til alle regulære ECCO Tours i 2014. Hvor mange turneringer en placering uden for Top-40 i kvalifikationen vil sikre spilleren i 2014 er svært at sige, men så snart man har en kategori, står man stærkere end de, der ikke spiller kvalifikationen, uddyber Brian Vester.

– Jeg kan godt lide svenskere, finner og Nordmænd, men for udviklingen hos de danske talenter, så er det altså vigtigt, at man sikrer sig en kategori på Danmarks største golftour, understreges det.

Håber på hjælp fra klubber og trænere
Unge danske golftalenter fokuserer ofte med rette på deres træning, og derfor håber ECCO Touren, at klubber, trænere, managers osv. vil hjælpe deres spillere med at være opmærksom på problematikken, såfremt man ikke spiller kvalifikationen.

 – Vi oplever, at mange spillere kommer i løbet af sæsonen, og ærgrer sig over, at de ikke kan spille de turneriger, de gerne vil. Derfor appellerer vi til klubledere, trænere og alle andre med kontakt til elitespillerne og talenterne og håber, at de vil hjælpe deres spillere med at få styr på 2014.

– Og det er bare på ECCO Touren det sker. Det er her de bedste spillere er, og det er her, man lærer, hvordan man gebærder sig på en professionel tour, og så er det her man udvikler sig. Man lærer bare en masse af at spille sammen med Morten Ørum Madsen, JB Hansen, Steen Tinning, Jeppe Huldahl, og hvem vi ellers har haft med i 2013, slutter Brian Vester.

Kolde facts – Derfor skal du spille kvalifikationen:

Alle spillere udenfor top 70 på Nordic Golf League Ranking efter ACTONA PGA Championship skal spille kvalifikationen for at sikre sig en start på ECCO Tour, Nordea Tour eller andre Nordic Golf League events i 2014.

Spiller man IKKE kvalifikationen er man uden kategori i 2014 og vil derfor, til alle turneringer man tilmelder sig, blive rangeret sidst blandt de tilmeldte.

Top 40 fra ECCO Tour kvalifikationen er 100 procent sikre på at få lov at starte I alle regulære ECCO Tours I 2014.

Top 24 fra ECCO Tour kvalifikationen går videre til Nordic Golf League Final Stage.

Du kan læse mere om kvalifikationen, tilmelding, spilformat og meget mere her.

 

 

Comments are closed.