Nicolai Kristensen fik sit store gennembrud i 2014. Kommer årets første sejr ved Willis Masters i Kokkedal i denne uge?
Nicolai Kristensen fik sit store gennembrud i 2014, hvor han blandt andet vandt ECCO Tour på Skjoldenæsholm Golf Center. Nu fører han NGL Final Stage efter første runde på samme bane.

Mens de 36 bedste spillere på Nordic Golf League (NGL), dyster ved Sæsonfinalen i Sverige, så afvikles der også i disse dage Nordic Golf League Q-School Final Stage på Skjoldenæsholm Golf. Her skal en række talenter blandet med etablerede ECCO Tour profiler torsdag til lørdag forsøge at give sig selv et godt udgangspunkt til 2016-sæsonen.

Torsdag fik de to Holstebro-spillere, Nicolai Kristensen og Martin Amtkjær en god start på deres kvalifikation, da de lagde sig sammen i spidsen efter runder i fire under par, 68 slag. Begge spillere tog dermed et vigtigt skridt i retning af en god kategori på ECCO Tour og Nordic Golf League 2016.

Et slag dårligere i tre under par, ligger en hel stribe af spillere, heriblandt sidste års vinder af NGL Final Stage, Stephan Juul. Det har ikke været nogen stor sæson for Stephan Juul, som dog endnu engang beviste, at han mestrer Trent Jones Jr. Course på Skjoldenæsholm Golf.

Målsætningen for spillerne ved NGL Final Stage er at slutte i top-25, så de får en kategori 6 til 2016, og det ser ud til at blive nogle nervepirrende dage for flere store profiler. Et udpluk af de danske profiler, der spiller med ved Final Stage ser således ud:

  • Nr. 27 Nikolaj Nissen
  • Nr. 46 Knud Storgaard
  • Nr. 46 Oliver Nyholm
  • Nr. 46 Nicolaj Norman Hansen
  • Nr. 60 Jacob Pingel Lauridsen

Du kan se stillingen efter første runde af Final Stage her.

Det spilles der om ved Final Stage

Ved Nordic Golf League Q-School Final Stage dystes om følgende kategorier til næste sæsons ECCO Tour og Nordic Golf League.

  • Kategori 6 – Nummer 1 – 25
  • Kategori 9 – Nummer 26 – klaret cut
  • Kategori 12 – Spillere der misser cuttet på Final Stage

De 70 bedste efter de første to runder spiller finalerunde lørdag den 10. oktober.