Lørdag markerede Backtee Race to Himmerland afslutningen for ECCO Tour 2012. Rookie of the Year og Player of the Year blevet kåret, ligesom årets Birdie & Behavior vinder fik sit Rolex ur. Der var hæder til Lucas Bjerregaard og Steen Tinning.

Lars Larsen og ECCO Tour Rookie of the Year, Steen Tinning

ECCO Tour Rookie of the Year 2012 – Steen Tinning
Det var en hård nyser, at skulle finde den endelige vinder. Kriteriet er, at man ikke tidligere må have været medlem af ECCO Touren, og valget stod mellem to spillere. Den ene var Johan Carlsson, som gennem sæsonen har været et super bekendtskab, og som faktisk gennem hele året har leveret topresultater. Grunden til at komiteens valg ikke faldt ud til Johans fordel, er alene, at han modsat årets vinder ikke har vundet på ECCO Touren i løbet af sæsonen.

Rookie of the Year blev en spiller, som på alle måder har bidraget positivt til årets ECCO Tour sæson. Spilleren har efter en lidt træg start præsteret flere topresultater deriblandt en sejr ved Samsø Classic. ECCO Tour Rookie of the Year blev således Steen Tinning, der søndag fylder 50 år.

– Jeg er utrolig glad for denne titel, lød det fra Steen Tinning i takketalen foran de ca. 150 spisende gæster ved Backtee Race to Himmerland.

– Det har været en fantastisk sæson, som jeg har nydt meget. Tusind tak til alle omkring ECCO Touren, og tak for prisen.

– Fra næste sæson skal jeg spille Senior Tour, så derfor kommer jeg ikke til at spille så meget ECCO Tour. Dog håber jeg, at jeg kommer til at spille nogle stykker. Jeg håber også, at jeg senere i år kan gøre det godt på Tourskolen, og får jeg mit Europatour-kort, så er det noget, jeg også vil kaste mig ud i, forklarede altid sympatiske Steen Tinning.

Steen Tinning sluttede som nummer 12 på ECCO Tourens pengeliste, Backtee Race to Himmerland, hvor han har sejren i Samsø Classic og to delte fjerdepladser i henholdsvis Freja PGA Championship på Himmerland Golf & Spa Resort og Bravo Tours Open på Stensballegaard Golf som sine bedste resultater. Tak for en fantastisk sæson til Steen Tinning, og held og lykke til ham på både Tourskolen og Senior Touren.

ECCO Direktør, Dieter Kasprzak, overrækker titlen som ECCO Tour Player of the Year 2012 til Lucas Bjerregaard

ECCO Tour Player of the Year 2012 – Lucas Bjerregaard
Han deltog første gang på ECCO Touren i 2006 som 15-årig. Debuten bød på en første runde i syv-over-par, men allerede på andenrunden skød han to-under-par, og siden da har han stort set ikke set sig tilbage.

Han vandt World Championship i Japan i 2010, European Amateur 2010, Sølv ved VM for hold i 2010. I 2011 havde han sin debut i The Open, og i 2011 vandt han ECCO tour Qualification til 2012. I år har han 13 top-10 placeringer og 2 sejre på Nordic Golf League og har indtjent næsten 400.000 kr. Han blev i år vinder af Nordic Golf League og også vinder af ECCO Tourens pengeliste, Backtee Race to Himmerland. En helt igennem fantastisk sæson, og derfor er Lucas Bjerregaard et soleklart valg som ECCO Tour Player of the Year 2012.

– Tusind tak skal I allesammen have. Det har været en fantastisk sæson, og selvom jeg ikke har fået en sejr på ECCO Touren i år, så er jeg meget tilfreds med min sæson, forklarede Lucas Bjerregaard ved ceremonien under Backtee Race to Himmerland.

Lucas Bjerregaard har to andenpladser på ECCO Touren efter omspil, mens han har yderligere en andenplads og tre tredjepladser i sine 12 starter på ECCO Touren i 2012.

Lars Larsen overrækker et Rolex Submariner ur fra I. Møller-Thorgaard til Lucas Bjerregaard for sejren i årets Birdies & Behavior

Foruden at kunne glæde sig over titlen som Årets ECCO Tour spiller, så kan 21-årige Bjerregaard også glæde sig over, at han blev den dygtige vinder af et Rolex Submariner ur fra I. Møller-Thorgaard. Den fornemme præmie kom i hus gennem ECCO Tourens nye Pro-Am koncept, Birdies & Behavior. Du kan læse mere omkring Lucas’ hæder og konceptet, der i 2012 blev indført for at motivere de professionelle til at yde en ekstra indsats i ECCO Tourens Pro-Am både sportsligt og socialt her.

Der blev som sædvanlig transmitteret Live fra ECCO Tourens finale, Backtee Race to Himmerland. On Demand versionen ligger nu klar, så du kan se eller gense de interviews og de slag, du ønsker. Du finder videoen her.

Comments are closed.