Kasper Estrup måtte en tur i vandet efter sin fornemme sejr ved Finnish Open - Presented by ECCO 2013

Kasper Estrup måtte en tur i vandet efter sin fornemme sejr ved Finnish Open – Presented by ECCO 2013

Der var kæmpe avancement til Kasper Estrup på Golfbox Nordic Golf League Ranking efter sejren i Finnish Open – Presented by ECCO. Også Jeff Winther hoppede med sin syvendeplads nærmere en plads på Challenge Touren fra næste sæson.

Den danske amatør, Kasper Estrup vandt lørdag Finnish Open – Presented by ECCO, og med de mange point til ranglisten er Aalborg-spilleren ikke langt fra et Challenge Tour kort til næste sæson.

Estrup hoppede med sin sejr helt frem som nummer 10 på Golfbox Nordic Golf League Ranking, hvor han nu er næstbedste dansker. Forbliver Kasper Estrup mon amatør?

Jeff Winther hoppede med sin syvendeplads i Finland frem som nummer otte på ranglisten. Winther vandt tidligere i år Bravo Tours Open på Nivå Golf, hvilket har lagt fundamentet for hans fine placering.

Når sæsonen afsluttes får top-5 på Golfbox Nordic Golf League Ranking en plads på Challenge Touren til 2014. I øjeblikket toppes listen af hele syv svenskere, men selvom der kun er fem pladser at kæmpe om, så kan de sekundære placering blive meget vigtige.

Skulle en fra top-5 på listen via Tourskolen tilspille sig en bedre kategori, end den han modtager via Nordic League, så vil nummer seks på listen i stedet få pladsen på Challenge Touren. En bedre kategori opnår en spiller eksempelvis, såfremt han kommer til Tourskolens Final Stage og klarer cuttet. Og med stærke spillere, som blandt andet Jesper Kennegård og Joakim Rask, så er det ikke usandsynligt, at både nummer seks, syv og otte på Golfbox Nordic Golf League Ranking fra 2014 skal spille Challenge Tour.

Golfbox Nordic Golf League Ranking 2013

 1. Jesper Kennegård, Sverige (26.539)
 2. Joakim Rask, Sveige (23.666)
 3. Niclas Johansson, Sverige (20.399)
 4. Richard Pettersson, Sverige (19.651)
 5. Alexander Jacobsson, Sverige (17.354)
 6. Patrick Sjöland, Sverige (15.721)
 7. Niklas Bruzelius, Sverige (14.232)
 8. Jeff Winther, Danmark (12.633)
 9. Jesper Billing, Sverige (11.911)
 10. Kasper K. Estrup, Danmark (11.300)

Og kvalificerer man sig til Challenge Touren via Nordic League, så har man traditionen tro niveauet til at komme rigtigt langt. Seneste årgang, der har haft muilighed for at etablere sig i Europa var 2011 årgangen. Her var blandt andet disse fire spillere i top-5.

 • Jens Dantorp (Nu Challenge Tour)
 • Morten Ørum Madsen (Nu European Tour)
 • JB Hansen (Nu European Tour)
 • Kristoffer Broberg (Nu European Tour)

 

I denne uge afvikles Mørk Masters på ECCO Touren, hvor der igen er vigtige point på spil. Kan danskerne bygge videre på takterne fra Finland?

 

Comments are closed.