Rasmus Hjelm er blandt profilerne i 2015, hvor han skal forsøge at fortsætte sin udvikling og spille sig tilbage på Challenge Touren.

Her kan du læse en analyse af, hvem der i 2015 kan blive særligt interessante at følge på ECCO Touren.

En række stærke svenskere kombineret med Christian Gløët og Mads Søgaard spillede sig i 2014 til en plads på European Challenge Tour.

Og selvom i alt ni spillere avancerede fra ECCO Touren til Challenge Touren, så er der stadig adskillige spændende profiler klar til ECCO Tour 2015.

Hvem får sit store gennembrud i 2015? Hvem slutter i Top-5 og løber med Challenge Tour pladserne? Og hvem får måske sin debutsejr i 2015?

ECCO Tour julekalender
Hver dag frem mod juleaften, kan du læse spændende nyt omkring 2015-sæsonen, mens du ligeledes hver dag kan vinde præmier på ECCO Tourens Facebook-side. Se alle tidligere vindere her.

Tre udvalgte profiler i 2015
Nedenfor kan du læse en kort analyse af nogle de danske profiler, der i 2015 skal forsøge at bide skeer med vores broderfolk fra den anden side af Sundet.

Rasmus

Rasmus Hjelm er blandt profilerne i 2015, hvor han skal forsøge at fortsætte sin udvikling og spille sig tilbage på Challenge Touren.

Rasmus Hjelm
Den hockey-glade Aalborg-profil sluttede som nummer nummer syv og dermed som bedste dansker på GolfBox Nordic Golf League Ranking i 2014. Længe lå Hjelm ellers til en tilbagevenden til Challenge Touren, og skuffelsen var da heller ikke til at overse, da han puttede ud ved årets sidste turnering.

Rasmus Hjelm har i flere sæsoner slået sine folder på Challenge Touren, og selvom det for det blotte kan synes som en tilbagegang at spille på Nordic Golf League, så skal man ikke tage fejl af Rasmus Hjelms udvikling.

År efter år er der blevet lagt på i både niveau og stabilitet, og talentet og spillet er uomtvisteligt til – som minimum – et gensyn med Challenge Touren. Hvis Hjelm formår at lægge yderligere på sit spil i 2015, så vil han slutte i Top-5 på Nordic Golf League. Og hvis han samtidig formår at snøre sækken, når han er med fremme, så er Hjelm et godt bud på en vinder af GolfBox Nordic Golf League Ranking 2015.

Nicolai Kristensen vandt to gange på ECCO Touren i 2014. Kan han leve op til presset i 2015?

Nicolai Kristensen vandt to gange på ECCO Touren i 2014. Kan han leve op til presset i 2015?

Nicolai Kristensen
Holstebrokometen, Nicolai Kristensen, fik i 2014 et fantastisk gennembrud på ECCO Touren. Med sejre i ACTONA Championship og Ejner Hessel Championship by Mercedes-Benz bragede den daværende amatørlandsholdsspiller frem på diverse ranglister.

Succesen betød, at Kristensen fik European Tour debut ved Made in Denmark, med et klaret cut til følge og en overgang lignede en spiller, der gjorde klar til omgående at avancere fra ECCO Touren.

Nu er Nicolai Kristensen professionel og klar til en fuld sæson på Nordic Golf League, og den ambitiøse jyde er bestemt ”one to watch” i 2015. En minutiøs og systematisk tilgang til sporten sat sammen med et stort talent og et godt hoved, kan gøre Kristensen til den helt store ECCO Tour profil i 2015.

På skepsissiden må det medregnes, at han skifter de trygge rammer som amatørspiller ud med en professionel tilværelse. Hvor han i 2014 som udgangspunkt fløj under radaren og kun kunne overraske positivt, vil øjnene og dermed presset være helt anderledes rettet mod Nicolai Kristensen i 2015. Klart står det dog i erindringen, at pres ikke synes at have en dårlig indflydelse på et af Danmarks mest spændende golftalenter, der vel i bund og grund er sin egen største kritiker.

Stephan Juul imponerede som den nye dreng i klassen i 2014. Hvordan skal det gå ham i 2015?

Stephan Juul imponerede som den nye dreng i klassen i 2014. Hvordan skal det gå ham i 2015?

Stephan Juul
Mod slutningen af 2014 dukkede danske Stephan Juul hyppigt op i toppen af leaderboardet på ECCO Touren. Fredensborg-profilen, der netop har færdiggjort sin BA i økonomi og jura, satser fra 2015 fuldt ud på golfen, og har potentialet til at blive en profil på ECCO Touren i 2015.

Selvom Stephan Juul vandt Nordic Golf League Qualifying School Final Stage i oktober, så står tredjepladsen ved Kitchen Joy Championship som 2014s absolutte sportslige højdepunkt for Juul. I selskab med samtlige de bedste spillere på Nordic Golf League var Juul blot et enkelt slag fra omspil med Jesper Billing og Elias Bertheussen.  

Som med Nicolai Kristensen skal Juul dog vænne sig til et helt anderledes pres end i 2014. Den modne ambition hedder Challenge Tour fra 2017 og European Tour 2019, og selvom begge målsætninger giver god tid til udvikling, så vil det øgede fokus på golfen givetvis kaste nogle resultatmæssige forventninger af sig – også på den korte bane.

Fortsætter Juul sin rivende udvikling, kan det hele gå rigtigt stærkt for nordsjællænderen, men der mangler stadig lidt data at trække på, når man skal vurdere Stephan Juuls muligheder for at slutte i Top-5 på Nordic Golf League i 2015.

Et stærkt kuld ligger på lur
Øvrige danskere, der kan blande sig i kampen om Top-5 på GolfBox NGL Ranking er:

  • Peter Vejgaard
  • Martin B. Ovesen
  • Kasper Estrup
  • Patrick O’Neill
  • Daniel Løkke

Ovennævnte danskere formodes at skulle udkæmpe store slag mod en række stærke svenskere i løbet af 2015. Foruden de profiler, der i 2014 ikke avancerede til Challenge Touren, så vil der i 2015 også være gensyn med nogle store navne, der i 2014 ikke formåede at bide sig fast på Challenge Touren. Heriblandt Jesper Kennegård, der i 2013 vandt Nordic Golf League samt Niclas Johansson, der sluttede som nummer to efter suveræne Kennegård.

Konkurrence:

Hver dag frem til juleaften kan du vinde præmier ved at deltage i en konkurrence på ECCO Tourens Facebook side. Du finder altid informationer om den nyeste konkurrence øverst på Facebooksiden. Deltag her.

Se alle tidligere vindere her

 

Comments are closed.