Danmarks professionelle golftour har netop løftet sløret for 2013-kalenderen, som byder på en lang række nyheder og overraskelser, og når BACKTEE Race to Himmerland ranglisten til oktober gøres op er der fordelt mere end 5 millioner kroner.

ECCO Tourens 2013 kalender indeholder tre turneringer på tourens hjemmebane på Himmerland Golf & Spa Resort

ECCO Touren er klar til 2013-sæsonen og kan nu præsentere en kalender med flere turneringer, flere lande og flere penge.

ECCO Tourens 11. sæson bliver den største og mest pengestærke nogensinde. 16 turneringer i seks lande og en samlet præmiesum knap 5 millioner kroner, hvilket er ca. 1,5 millioner kroner mere end i 2012, er hvad der venter spillerne på Danmarks professionelle golf tour i 2013.

Kalenderen byder på flere nyheder og overraskelser både i form af en række nye baner, turneringer og turneringsformer. En af overraskelserne vil være, at kalenderen i år ikke byder på en dansk Challengetour.

At lave en Challenge Tour på et niveau som vores kræver rigtigt mange ressourcer, og da det længe har været et fælles ønske for os og ECCO, at kunne tilbyde en kalender fra marts til oktober uden lange pauser i april og juli, har vi i år besluttet at erstatte Challenge Touren med turneringer i Finland og Tyskland ligesom vi har udbygget den danske del af kalenderen” forklarer manden bag ECCO Touren Flemming Astrup.

Tourens hovedsponsor, ECCO, er tilfredse med beslutningen.

”ECCO har 50 års jubilæum i 2013, og det er en god anledning til nytænkning. ECCO’s vision har altid været, at ECCO Touren skulle være en udviklingstour. Så udvidelsen med turneringer i Tyskland og Finland og vores jubilæumsturnering i august falder 100 procent i tråd med visionen”, udtaler Sponsor- og Marketing Manager for ECCO Golf, Jesper Thuen.

Sæsonen åbner traditionen tro i Spanien på La Manga i marts med ECCO Touren Winter Series der byder på to turneringer – Mediter Real Estate Masters og ECCO Spanish Open – med en samlet præmiesum på hele 600.000 kr.  

Efter “opvarmningen” under sydligere himmelstrøg drager ECCO Touren i april til Tyskland hvor Fleesensee´s super resort er værter for to turneringer; Sydbank German Masters og ECCO German Masters. I slutningen af april vender ECCO Tour så hjem til Danmark hvor der er i Himmerland spilles Freja Championship på den nyåbnede BACKTEE New Course. Turneringen er i øvrigt den første af hele tre sæsonbesøg I Himmerland, der med rette kaldes ”Home of the ECCO Tour”.

Ugen efter går turen til Brundtland, der således efter fire års pause er tilbage på kalenderen. Flyselskabet Danish Air Transport er sammen Visit Tønder sponsorer for DAT Masters der er den sjette og sidste turnering i ECCO Tourens ”spring swing ”. Fra Brundtland går turen til Nivå Golf, der er for tredje år i træk lægger græs til en ECCO Tour – denne gang Bravo Tours Open, der med en præmiesum på 300.000 kr. skyder sommeren i gang,

Ugen efter Nivå gælder det Samsø Pro-Am Classic – presented by Samsø Festival hvor kun de 40 bedste på ranglisten kommer med. Turneringen spilles over 54 huller hvor de to første runder spilles som Pro-Am.

En af de markante nyskabelser på 2013 kalenderen er Mercedes-Benz Matchplay – hosted by Ejner Hessel. For første gang nogensinde kommer hulspil nemlig på programmet, og det sker i uge 26 hvor Stensballegaard er vært. Turneringen indledes på to nabobaner med en 18 hullers mandagskvalifikation hvorfra 96 går videre til hovedturneringen. De 96 spillere vil sammen med 32 seedede spillere fra tirsdag morgen udgøre det 128 mand store felt, som mand-mod-man skal kæmpe om 375.000 kr. med mere end  70.000 kr. til vinderen.

En anden nyhed på årets kalender er også at ECCO Tour i juli måned for første gang skal til Finland. Finnish Masters – presented by ECCO får hele 450.000 kr. i præmiesum. Efter Finland byder programmet på Mørk Masters i Norge inden den sidste år årets store nyskabelser løber af stabelen i Himmerland i uge 33.

ECCO Tournament of Champions er titlen på ECCO’ s 50 års jubilæumsturnering, og den vil med sikkerhed få deltagelse af den absolutte top på ECCO Tour og Nordic Golf League. Formatet er nemlig at samtlige vindere på de skandinaviske tours i årene 2011, 2012, 2013 sammen med de førende spilere på hhv. BACKTEE Race to Himmerland og Nordic Golf League Ranking inviteres til at deltage i kampen om 50.000 Euro over 72 huller uden cut.

Efter Himmerland går turen til Sverige hvor Golf Experten Barsebäck Invitational skal spilles på Barsebäcks Masters Course. Denne turnering spilles også med begrænset felt og her er det kun de 32 bedste spillere på ranglisten der kommer med.

De afsluttende tre turneringer i efterårsdelen af kalenderen indledes i Kokkedal med Willis Masters inden Holstebro afslutter den regulære sæson med Holstebro PGA Championship.

Holstebro PGA Championship er udover at være officielt dansk PGA mesterskab også sidste chance for at kvalificere sig til de to Nordic Golf League-finaler på ECCO Tour og Nordea Tour. Årets finale Backtee Race to Himmerland slutter 2013 sæsonen med brag hvor de sidste 500.000 kr. bliver uddelt.  

”Jeg er både glad og stolt over den kalender vi i dag kan præsentere. Det er fantastisk at opleve den opbakning der er fra klubber og vores meget loyale sponsorer, og jeg er sikker på at vores spillere også er tilfredse med de nye tiltag og ikke mindst de mange nye penge de får at spille om” Slutter Flemming Astrup direktør på ECCO Tour.

Du kan se hele 2013 kalenderen på http://eccotour.org/calendar/ og har du lyst til at spille med i en af tourens 27 Pro-Am´s kan du se mulighederne på http://eccotour.org/pro-am.

For yderligere oplysninger kontakt:

ECCO Tour:
Flemming Astrup, 4090 1960 eller fa@golfpromote.dk

ECCO:
Jesper Thuen, 2373 1100 eller jth@ecco.com

 

Comments are closed.