Lucas Bjerregaard smilerEn fantastisk finish gav fredag Lucas Bjerregaard sejren ved ECCO Spanish Open, på en dag, hvor finske Tapio Pulkkanen og svenske Malcolm Kokocinski længe førte turneringen på skift.

Bjerregaard sluttede i otte-under-par sammen med Tapio Pulkkanen, mens Lasse Jensen blev nummer tre i fem-under.

Lucas Bjerregaard haltede dagen igennem efter sine to spillepartnere i førerbolden. Mod slutningen var det dog alligevel blevet tæt, og ud af 18. hul var 21-årige Bjerregaard blot et enkelt slag efter Tapio Pulkkanen. Bjerregaard slog sit andetslag i kløften foran 18. green, hvor den via en sten hoppede op på den rigtige side af hazarden.

Man skal tage de chancer, man får på en golfbane, og det gjorde Frederikshavneren, da han til stor fornøjelse for publikum sænkede sit chip for en fantastisk eagle. Pulkkanen lavede en stensikker birdie, og derfor skulle der omspil til. Noget som Lucas Bjerregaard prøvede to gange i 2012 uden succes.

Pulkkanen skubbede sit drive i højre, og den langtslående finne måtte ufrivilligt lægge op på par-5 hullet 18. hul. Lucas slog venstre om green i to, og da han slog sit bunkerslag op til en givet birdie, formåede Pulkkanen ikke at forlænge omspillet. Sejr til Bjerregaard for første gang på ECCO Touren, og det var en yderst tilfreds Bjerregaard, der omgivet af venner kunne fejre sin sejr ved 18. green.

– Jeg fik godt styr på spillet på de sidste ni huller. Jeg troede egentlig ikke, at jeg var i nærheden af sejren, men på 18. tee fandt jeg ud af, at jeg kun var et slag efter, forklarede sejrsherren efter runden.

– Jeg var rigtig heldig, at min bold ikke røg i hazarden, men da jeg kom frem til min bold, tænkte jeg, at den lå rigtigt godt. Det var bare et af de slag, hvor man tænkte, at man kunne hole det, lød det fra Bjerregaard.

Karmaboomerang over La Manga Club
Sejren var første Lucas Bjerregaard sejr på ECCO Touren, og hvor han sidste år manglede heldet i de afgørende situationer, så havde han i dag marginalerne på sin side.

– Ja, det er lidt mærkeligt, men det var åbenbart lige det, der skulle til i dag, slutter sympatiske Lucas Bjerregaard, der også uddeler roser til den slagne finne. Du kan se hele interviewet med Lucas på ECCO Tube her, eller nederst i artiklen.

Mens Bjerregaard fredag fik en smule hjælp af de højere magter i dag, så var det Pulkkanens anden andenplads ved årets Winter Series. Finnen har i høj grad imponeret de sidste 10 dage på La Manga Club, og ligesom Lucas Bjerregaard sidste år dominerede på ECCO Touren og på Nordic League, så ligner Tapio Pulkkanen en spiller, som vi kommer til at se rigtigt meget til i 2013.

Mens førerbolden fordelte topplaceringerne, så sluttede Lasse Jensen alene på tredjepladsen i fem-under-par. Et slag dårligere delte Alessio Bruschi, Christoffer Lange, Simon Forsström og Victor Almström fjerdepladsen.

ECCO Tour Winter Series er afsluttet. Efter de to turneringer topper Tapio Pulkkanen ranglisten foran Lucas Bjerregaard. De to kæmpetalenter har næppe spillet med hinanden for sidste gang.

Du finder resultatet af ECCO Spanish Open her, mens du kan finde den samlede Backtee Race to Himmerland liste her.

 

Comments are closed.