Christoffer Lange laver birdie sammen med sit hold på Barsebäck Golf & Country Club på vej mod sejren i 2012

Christoffer Lange laver birdie sammen med sit hold på Barsebäck Golf & Country Club på vej mod sejren i 2012

Tirsdag afvikles Golf Experten Barsebäck Invitational på – som navnet antyder – Barsebäck Golf & Country Clubs storopslåede Masters Course. Turneringen afvikles som en Pro-Am, hvor tre amatører spiller på hold med én professionel.

I feltet står i alt 30 amatør-hold klar til at gøre de professionelle selskab på det lækre anlæg, og med i feltet og kampen om de 12.000 euro er blandt andre Steen Tinning, Mads Vibe-Hastrup og Patrick Sjöland, der alle har fejret triumfer på European Tour.

Steen Tinning har i 2013 fået en forrygende debut på den europæiske Senior Tour, hvor det allerede er blevet til sejr. I denne uge er han tilbage for at dyste mod ECCO Tour-talenterne tilsat lidt ekstra store navne. Og flere af navnene er gamle kendinge.

Patrick Sjöland gik for 15 år siden i førerbolden ved Italian Open med netop Steen Tinning, i en situation hvor Thomas Bjørn var sidste navn i tre-bolden. Sjöland vandt turneringen i suveræn stil og her 15 år efter, er han for alvor ved at få karrieren på ret køl igen. Og målet er comeback til European Tour.

– Jeg har ikke spillet meget golf de senere år på grund af sygdom blandt mine nærmeste, forklarede Patrick Sjöland efter ECCO Tournamaent of Champions – by Ejner Hessel for to uger siden.

– Motivationen er meget stor igen nu, og målet er helt sikkert at komme tilbage til Europatouren, uddybede Sjöland, der har vundet tre gange på European Tour. i 1998 sluttede han som nummer fem på den europæiske pengeliste (nu Race to Dubai), og var ganske tæt på at kvalificere sig til Ryder Cup i 1999. 

Patrick Sjöland har haft en flot sæson på ECCO Touren og Nordic Golf League og ligger netop nu nummer seks på ranglisten.

Mads Vibe-Hastrup, der i 2007 vandt Open de Madrid på Europatouren, er tredje og sidste spiller med en eller flere Europatour-triumfer i bagagen. ”Viben” har ikke spillet meget golf i 2013, men eftersom han vandt Open de Madrid i 2007, er han, indtil 2017, sikret direkte adgang til Final Stage af European Tour Qualifying School. Måske Golf Experten Barsebäck Invitational skal bruges som optakt til Final Stage og ”Vibens” comeback.

Foruden ovennævnte profiler tæller det 30 mand store felt ved Golf Experten Barsebäck Invitational navne som Mark Haastrup, Steven Jeppesen, Jeff Winther og sidste års to vindere, Tobias Rosendahl og Christoffer Lange.

Golf Experten Barsebäck Invitational 2013 kan følges fra tirsdag morgen ved at klikke her.

 

 

Comments are closed.