Christofer Blomstrand vinder Race to Himmerland 2015.
Christofer Blomstrand vinder Race to Himmerland 2015.

Svenske Christofer Blomstrand kom bagfra og snuppede sejren ved ECCO Tour finalen, Race to Himmerland. Med en fantomrunde i otte under par på Europa Tour banen, henviste han Anders Schmidt Hansen, Nikolaj Nissen og norske Eirik Tage Johansen til andenpladsen.

Der var nærmest dømt sommer over Himmerland Golf & Spa Resort på lørdagens finalerunde af Race to Himmerland. Christofer Blomstrands runde i 65 slag, otte under par, var dog stadig ganske imponerende de gunstige forhold til trods.

– Det var rigtigt sjovt i dag. Jeg var allerede otte under par efter 13 huller, og selvom jeg ikke vidste præcis, hvad det rakte til, så kunne jeg mærke, at jeg begyndte at blive lidt forsigtig. Jeg sluttede med fem pars, og heldigvis var det nok, fortæller en lykkelig Blomstrand efter runden.

– Jeg er så glad. Det er rigtigt stort for mig det her. Og en helt fantastisk turnering at vinde. Det er stort, slutter Blomstrand.

På en delt andenplads i seks under par – to slag efter sejrsherren Blomstrand, sluttede Nikolaj Nissen, Anders Schmidt Hansen og Eirik Tage Johansen. Danske Nissen og Hansen havde hele dagen muligheder for at indhente Blomstrand, men det blev ved lige ved og næsten for de to danskere. En delt andenplads i ECCO Tourens sæsonfinale, er dog for begge spillere årets bedste resultat, så mon ikke, glæden tager over, når den værste skuffelse har lagt sig.

Løkke og Hjelm klar til vildt drama
Mens ærgrelsen var stor blandt spillerne på andenpladsen, så var Daniel Løkke, der sluttede på en delt femteplads helt anderledes tilfreds. Med femtepladsen fulgte nemlig 2117 Euro og ranglistepoint, hvorfor Løkke nu er helt oppe i hælene på Björn Hellgren på GolfBox Nordic Golf League Rankings femteplads. Der resterer nu blot Nordic Golf League finalen i næste uge i Sverige, og her ligner det en kamp mellem Björn Hellgren, Daniel Løkke og Rasmus Hjelm om den femte og sidste adgangsbillet til European Challenge Tour fra næste sæson.

Patrick Winther sluttede desuden på en fornem ottendeplads efter en finalerunde i seks under par. Rasmus Hjelm gik hele syv under på finaledagen og sluttede som nummer 11, mens Martin Amtkjær også viste flot spil og snuppede en imponerende 14. plads.

Du kan se resultat af Race to Himmerland her.

Du kan se Stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.