Har du tilmeldt dig ECCO Tour kvalifikationen?

Der har været en smule forvirring omkring den nært forestående kvalifikation til ECCO Tour og Nordic Golf League. Der arbejdes på nogle strukturændringer, der forventes at give fuld felt på ECCO Touren i højere grad, end det før har været tilfældet. Det kan koste danske talenter adgang til primært Nordic Golf League men også ECCO Tours, hvis de ikke er vågne allerede nu.

Fra ECCO Tourens side håber man, at vigtigheden ved at spille ECCO Tour kvalifikationen går op for de berørte spillere, inden det er for sent.

– Vi må sande, at kommunikationen ikke har været god nok. Det hænger dog desværre også lidt sammen med, at mange af spillerne ikke altid læser de informationer, som vi sender ud, griner Marianne Bryld, der er Tour Organizer hos ECCO Touren.

– Hvis man vil spille Nordic Golf League næste år, så SKAL man altså deltage i ECCO Tour kvalifikationen, fortsætter hun.

– Kommer man til gengæld videre fra ECCO Tour kvalifikationen, så er man så godt som sikret en plads i samtlige turneringer på både ECCO Tour og Nordea Tour i 2013.

Danskere skal give sig selv en chance
Der har ikke været mange danskere med i turneringerne på Nordea Touren, som er den svenske version af ECCO Touren, det sidste år. Det betyder, at det primært er svenskere, der ligger godt til på Nordic Golf League Ranking og kæmper om pladserne på Challenge Touren næste år. Ifølge ECCO Touren er man simpelthen nødt til at have muligheden for at spille både ECCO Tour og Nordea Tour, hvis man skal give sig selv en optimal sæson.

– Det er vigtigt, at de danske spillere får en kategori på Nordic Golf League. Ellers starter de med at give sig selv et dårligt udgangspunkt, inden sæsonen overhovedet er begyndt. At kunne spille de turneringer, man vil på Nordic Golf League, er både vigtigt for spillernes udvikling, og i yderste konsekvens kan en manglende kategori betyde, at man ikke kan komme ind i de afgørende turneringer, så man misser en plads på Challenge Touren, uddyber Marianne Bryld.

– Og endnu engang, så SKAL man gennem ECCO Tour kvalifikationen for at få en kategori på Nordic Golf League, og det håber jeg, at spillerne er opmærksomme på, slutter hun.

Opfordrer klubberne til at hjælpe sine talenter
Mens Marianne Bryld fungerer som ECCO Tour Organizer, forsøger også Presse- og Medieansvarlig, Brian Vester, at råbe vagt i gevær.

– Hvis man tager sit erhverv som golfspiller alvorligt, og har ambitioner for næste sæson, så starter den altså allerede i Himmerland den 8. oktober.

– Mange af næste sæsons profiler er unge, og ved måske ikke helt, hvor stærkt det kan gå, og derfor tror jeg, at de ikke helt er klar over, hvor vigtigt en kategori på Nordic Golf League og dermed ECCO Tour kvalifikationen er for dem, fortsætter Brian Vester.

– Mit nødråb går ud til klubberne, som jeg håber vil bakke op om deres unge talenter. Det er de nødt til. Dog kan man ikke forvente at de ansvarlige i klubberne læser det, vi sender ud, og derfor opfordrer vi alle til at være opmærksomme på, at elitespillerne i din klub spiller ECCO Tour kvalifikation, såfremt de ønsker at spille ECCO Tour og Nordic Golf League i 2013.

Lucas Bjerregaard ryger fra denne sæson videre til Challengetouren, og det samme gør muligvis Jeff Winther. Hvem der næste år skal være de danske profiler på ECCO Touren og Nordic Golf League, er endnu uvist, men én ting er sikkert; hvis man skal blande sig på Nordic Golf League Ranking og kæmpe med om pladserne på Challengetouren, så kræver det, at man kan komme ind i de Nordic Golf League turneringer, men har brug for.

– Det er ærgerligt ikke at kunne komme til at spille de turneringer, som man gerne vil i 2013. Det kan sænke ens udvikling betragteligt, hvis man pludselig er begrænset i sit valg af turneringer, slutter Brian Vester, der ikke lægger skjul på, at man håber at få fuld felt i mange af turneringerne næste år. Og det kan betyde, at folk uden kategorier ikke kan komme ind i alle ECCO Tours heller.

Du finder information omkring ECCO Tour kvalifikationen på www.eccotour.org, hvor du også kan tilmelde dig.

 

Comments are closed.