Kenneth Svanum

Kenneth Svanum vandt i 2012 Mørk Masters i 15-under-par. Nu vil han gentage triumfen.

ECCO Touren er nået til Norge, hvor Mørk Masters i denne uge afvikles lige syd for Oslo. En række af de varmeste danske navne på ECCO Touren har taget turen nordpå, hvor den forsvarende mester er klar til igen at give dem baghjul.

Det begynder at spidse til på ECCO Touren og på Nordic Golf League, hvor der kæmpes om vigtige point og pladser på Challenge Touren til næste sæson. En række danskere står fra onsdag morgen klar på banen i Mørk, hvor de skal forsøge at hive trofæet med til Danmark. Men konkurrencen er hård i Norge.

Forsvarende mester har planen klar
Sidste år vandt den norske amatør Kenneth Svanum, som håber at kunne gentage triumfen i år. Denne gang som profeissionel.

– Jeg turnede pro i maj, da jeg lige skulle have afsluttet mit college ophold, fortæller Kenneth Svanum til ECCO Touren, og løfter sløret for denne uges forventninger.

– Spillet er rigtigt godt. Jeg rammer mange fairways og putter bedre og bedre, uddyber Svanum, der sidste år vandt Mørk Masters i 15-under-par.

– Jeg håber, at jeg kan gøre det samme som sidste år. I hvert fald har jeg tænkt mig at gribe det an på samme måde. Strategien er at spille aggressivt og slå så mange drivere som muligt og dermed angribe de korte par-4 huller. Der skal laves mange birdies i denne uge, fastslår Kenneth Svanum, der i sidste uge i Finland undervejs var med helt fremme i turneringen.

Og som Kenneth Svanum siger, så er golfbanen i Mørk lige præcis en bane, hvor der kan skydes rigtigt lavt, hvis man har modet til at slå en masse drivere på den korte, men til tider meget smalle bane. I 2011 var Morten Ørum Madsen og Kristoffer Broberg helt i særklasse i et vanvittigt skydetelt. Kristoffer Broberg vandt turneringen ved at skyde imponerende 25 under par over de tre runder, mens Morten Ørum Madsen blev nummer to i 21-under. De to nuværende Europatour-profiler angreb dengang banen så meget som overhovedet muligt, og det er den strategi Kenneth Svanum altså vil lægge for dagen igen i år.

Jeff Winther blæser til rød-hvidt angreb
Til at stikke en kæp i det norske Svanum-hjul, tropper blandt andre danske profiler som Jeff Winther, Christoffer Lange, Patrick O’Neill, Anders Schmidt Hansen og Rasmus Hjelm op i Mørk Golfklubb. Mens de skal forsøge at forhindre nordmændene i at genvinde titlen ved Mørk Masters, så skal de samtidig forsøge at slå tilbage mod de stærke svenskere, der i år har domineret Nordic Golf League og i øjeblikket indtager de syv øverste pladser på Golfbox Nordic Golf League Ranking. Her er Jeff Winther bedste dansker som nummer otte.

– Jeg håber, at vi igen kan få skovlen under vores skandinaviske konkurrenter, fastslår Jeff Winther, som allerede har vundet én gang i år, da han var bedste mand ved Bravo Tours Open på Nivå Golf.

– Jeg rammer bolden rigtigt godt i øjeblikket. Jeg har haft det lidt svært fra 100 meter og ind i år, men det går også bedre nu, fortæller Winther, der kommer lige fra en flot syvendeplads ved Finnish Open – Presented by ECCO i sidste uge.

– Der skal virkelig produceres mange birdies i den her uge, så det kræver lidt marginaler med putteren, men samtidig skal man også holde de lettilgængelige dobbelt-bogeys af kortet, for ellers skal man jo lave endnu flere birdies filosoferer Jeff Winther højlydt.

Du kan følge Mørk Masters direkte på ECCO Tourens hjemmeside, ligesom der løbende bliver lagt billeder og updates på Facebook. Så følger du ikke allerede ECCO Touren på Facebook, så kan du finde siden her.

Comments are closed.