Oscar Zetterwall fører Willis Masters efter en superrunde i 63 slag, ni under par. Hjemmebanefavoritten, Jesper Lerchedahl, ligger nummer to.

Oscar Zetterwall fører Willis Masters efter en superrunde i 63 slag, ni under par. Hjemmebanefavoritten, Jesper Lerchedahl, ligger nummer to.

Oscar Zetterwall gik onsdag en fantomrunde ved Willis Masters i Kokkedal Golfklub. Med en 63er, ni under par, distancerede han sin nærmeste konkurrent, Kokkedal-profilen Jesper Lerchedahl med to slag. Et nyt puttetrick gav således pote ved første turnering for svenske Zetterwall

Blå himmel, gode greens og næsten ingen vind gav onsdag perfekte betingelser for det 156 mand store ECCO Tour felt ved Willis Masters. Det udnyttede en stor del af feltet til at trille en masse birdies i, og bedst af alle var svenske Oscar Zetterwall.

Specielt puttetrick gjorde udfaldet
Efter en stærk start med fem birdies på de første seks huller, sluttede han også dagen af med fire af slagsen på de sidste seks. En runde i 63 slag giver Zetterwall en to slags føring efter en dag, hvor et specielt “puttetrick” gjorde udslaget.

 – Jeg kigger ikke på bolden, når jeg putter, fortalte Zetterwall inden han afslører, at der trods alt er mening bag galskaben.

 – Jeg kigger på hullet i stedet. Det hjælper mig til at fokusere på der, hvor bolden skal hen, uddyber Zetterwall.

– Det var noget, jeg brugte som træningsmetode tidligere, og nu har jeg forsøgt at tage det med på banen. Og det ser ud til, at være en god idé, smiler Zetterwall.

Runden i 63 slag ville have været en banerekord, havde det ikke været fordi, at feltet spiller med oplæg på fairways, grundet de store mængder vand, der faldt natten til søndag.

Masser af dansk succes
Mens Zetterwall var bedst, så var det en lokal profil, der det meste af dagen førte i klubhuset. Kokkedalspilleren, Jesper Lerchedahl kom tidligt i klubhuset med en runde i 65 slag, syv under par.

Richard Pettersson ødelagde på hul 18 en ellers perfekt golfrunde, og måtte nøjes med en runde i fem under par ved Willis Masters.

Richard Pettersson ødelagde på hul 18 en ellers perfekt golfrunde, og måtte nøjes med en runde i fem under par ved Willis Masters.

Foruden Lerchedahl, var der rigtigt mange flotte danske runder på førstedagen af Willis Masters 2014. På en delt niendeplads i fem under par, ligger således Rasmus Hjelm, Mads Søgaard, Oliver Nyholm, Peter Launer Bæk (a), Keen Bernberg og Benjamin Poke.

I fem under par ligger desuden dagens uheldige helt, svenske Richard Pettersson, som inden hul 18 havde taget sin score til otte under par. Et skævt drive kostede dog en trippelbogey, og Pettersson måtte give afkald på sin første- eller andenplads.

Ligeledes på den delte niendeplads i fem under par ligger den forsvarende mester, Sebastian Söderberg, der har haft svært ved at leve op til sidste års niveau.

– Det bliver hele tiden bedre. Jeg føler, at den er ved at være der, og det er altid sjovt at komme tilbage til et sted, hvor man føler sig godt tilpas, og hvor man ved, at man kan vinde, sagde Söderberg inden Willis Masters.

Du kan finde stillingen efter første runde af Willis Masters her.

 

 

Comments are closed.