Mathieu Fenasse vinder PGA Catalunya Resort Championship 2017 efter omspil med Oliver Suhr, Joel Sjöholm og Aksel Kristoffer Olsen.

Franske Mathieu Fenasse vandt tirsdag PGA Catalunya Resort Championship efter en helt forrygende finaledag, der sluttede med et fire-mands omspil. Her måtte Oliver Suhr, Joel Sjöholm og Aksel Kristoffer Olsen bøje sig for den franske Challenge Tour spiller.

Drama for alle pengene
Ofte kræver de sidste ni huller på PGA Catalunya Resort sine ofre, og par er generelt en god score. I dag var dog undtagelsen. De førende spillere rullede den ene birdie i efter den anden, og har nok hver især troet, at de var i gang med at rykke afgørende fra konkurrenterne. Det var de ikke, og i stedet endte det i et fire-mands omspil for spillerne i -10. Her trak Fenasse det længste strå – naturligvis med endnu en birdie på det ellers krævende 18. hul.

Mathieu Fenasse sluttede i 2016 som nummer fem på Pro Golf Tour, som er en pendant til Nordic Golf League. Dermed er Fenasse klar til Challenge Tour i år, og med sejren i dag viste han, at han bestemt har niveauet til at begå sig på næste niveau.

Oliver Suhr kunne notere sig en flot andeplads, og selvom skuffelsen måske lige skal fortage sig, så kan han glæde sig over, at en finalerunde i fire under par på Stadium Course i højeste grad er godkendt. Hele syv birdies formåede Rungsted-spilleren at hælde i, og kan Suhr tage det niveau med sig til resten af sæsonen, så kan 2017 blive et rigtig interessant år for den karismatiske nordsjællænder.

Victor Østerby måtte nøjes med sjettepladsen ved PGA Catalunya Resort Championship efter en ærgerlig afslutning.

Ærgerlig afslutning for Østerby og de øvrige danskere
Victor Østerby lå længe i 10 under par, men bogeys på 17. og 18. hul betød, at han ikke blev en del af omspillet og i stedet måtte tage til takke med en beskeden sjetteplads. En ærgerlig afslutning for Østerby, der dog fik vist, at han er klar til 2017-sæsonen som en af de spillere, der skal holdes et vågent øje med.

Længere nede i feltet kunne Mark Haastrup notere sig endnu et fint resultat, da han sluttede som nummer 12. Efter en 17. plads i første turnering fortsætter Haastrup sin stabile golf fra 2016, hvor han vandt Nordic Golf League. Men mon ikke Korsør-spilleren håber at finde lidt mere skarphed inden Challenge Touren begynder i marts og kampen om tilbagevenden til Europa Touren for alvor starter for Haastrup.

Nikolai Høgh sluttede som nummer 18 efter en finalerunde i to over par, mens Joachim B. Hansen, Martin Leth Simonsen og Martin Ovesen sluttede på en delt 22. plads.

Du kan se resultatet af PGA Catalunya Resort Championship her.

Du kan se Golfbox Nordic Golf League ranglisten efter sæsonens to første turneringer her.

Spillere som Florian Fritsch, Mathieu Fenasse, Marcus Kinhult og Joel Sjöholm kommer på den lange bane ikke til at spille en rolle på ranglisten, da de i løbet af de kommende uger vender retur til hhv. Europa Tour og Challenge Tour – hvor de hører hjemme.