Oliver Suhr tager årets bedste resultat med hjem fra Nordea Challenge. Et nyt topresultat kan komme i hus på Skjoldenæsholm i næste uge.

Oliver Suhr tager årets bedste resultat med hjem fra Nordea Challenge. Et nyt topresultat kan komme i hus på Skjoldenæsholm i næste uge.

En af de danske golfspillere, der nyder den største opbakning blandt golfinteresserede danskere, Oliver Suhr, fik et godt resultat med hjem fra Norge. Glæden er tilbage, og forventningerne hæves til resten af sæsonen, der i næste uge fortsætter med ECCO Tour på Skjoldenæsholm.

I golf er der sjældent stor forskel på et godt og dårligt resultat. Ofte er forskellen i virkeligheden begrænset til de 20 centimeter mellem hvert øre. For Oliver Suhr har 2014-sæsonen hidtil været en demotiverende affære, men med sjettepladsen ved Nordea Challenge, der sluttede torsdag, er humøret og motivationen vendt tilbage.

Det handler om selvtillid
– Selvom det er lidt en cliché, så har jeg spillet godt længe nu. Golf er en “sjov” sport, og det er ikke fordi, jeg er blevet en bedre golfspiller på de tre dage i Norge. Det handler bare om selvtillid og om at få det hele til at hænge sammen, forklarer Oliver Suhr til ECCO Tour.

– Selvom de gode resultater ikke har stået i kø i år, og det til tider har været hårdt at bevare troen på det, så føler jeg, at spillet i store perioder har været til meget mere. Derfor har jeg også bare troet på det, jeg lavede, og trænet videre på de ting, som jeg synes, har hængt lidt, uddyber Suhr.

Angrebet af snemænd og golfbolde
I mange tilfælde i denne sæson har et enkelt hul på hver runde været udslagsgivende for Oliver Suhr. Faktisk så udslagsgivende, at det næsten ikke har stået til at redde. Uheldet kulminerede i Sverige i sidste uge, hvor en besynderlig otter (snemand i golfkredse) på turneringens andet hul førte til endnu et misset cut.

Ingen ynder at berette detaljeret om sit eget uheld, som golfspillere i klubhuset efter runden, men Oliver Suhr’s otter fortjener alligevel en gennemgang.

Efter et skævt drive, ville Rungsted spillerne pitche sidelæns tilbage på fairway. Første forsøg ramte en sten og kom ikke ud. Andet forsøg ramte ligeledes en sten, men i stedet for at flyve tilbage på fairway, rikochetterede den tilbage og fortsatte med høj fart op i hagen på hovedpersonen. Og for at gøre ondt være fortsætte bolden sin færden ned i kraven og ned i trøjen, hvor den blev liggende i buksekanten. En pudsig og sjov oplevelse, men samtidig nok til, at Oliver Suhr var fem over par efter to huller.

– Det var da en pudsig oplevelse, som man var nødt til at stå at grine af – også selvom det faktisk gjorde ret ondt, griner Suhr.

– Men da jeg sænkede mit putt og gik videre til næste hul, tænkte jeg også, at nu var det sket igen. Endnu en turnering var mere eller mindre slut, inden den overhovedet var begyndt, fortæller Suhr.

Næste udfordring for Suhr er Ejner Hessel Championship by Mercedes-Benz på Skjoldenæsholm, der begynder torsdag. Og kan man eliminere fejl og uheld, så kan turneringen blive endnu et skridt i den rigtige retning.

Oliver Suhr slår sine slag på ECCO Tour, men håber at bruge Tourskolen som afsæt til Challenge Tour eller European Tour senere på året.

Oliver Suhr slår sine slag på ECCO Tour, men håber at bruge Tourskolen som afsæt til Challenge Tour eller European Tour senere på året.

– Jeg har faktisk aldrig spillet banen i Skjoldenæsholm, men jeg har kun hørt rigtigt gode ting om den. Det er klart, at jeg har lidt optur lige nu, men når turneringen begynder dernede, er det jo forfra igen, og her skal jeg blive endnu bedre til at eliminere fejlene. Jeg laver nok birdies, så det er de blå kasser, jeg skal skille mig af med, uddyber Suhr, der ikke hænger sig for meget i den dårlige sæsonstart.

– Jeg er klar over, at sæsonen indtil nu ikke har kastet de bedste resultater af sig. Derfor kigger jeg også allerede nu frem mod Tourskolen. Alt hvad jeg gør og træner på er med henblik på at være helt skarp til den tid, slutter altid sympatiske Oliver Suhr.

Sjettepladsen ved Nordea Challenge var Oliver Suhrs bedste resultat på Nordic Golf League. Du kan ved Ejner Hessel Championship by Ejner Hessel på ECCO Tour fra torsdag følge Suhr, og se, om det bliver  optur eller rutchebanetur for Rungsted-profilen.

Husk at du kan følge Oliver Suhr og resten af ECCO Tour feltet på ECCO Tourens Facebookside, eller ved at tilmelde dig ECCO Tour newsletter på www.eccotour.org.

Du kan finde stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.

 

Tagged with:
 

Comments are closed.