Mads Søgaard og Jacob Glennemo løb med hæderen ved ECCO Tour Awards 2014

Mads Søgaard og Jacob Glennemo løb med hæderen ved ECCO Tour Awards 2014

Onsdag aften afholdtes traditionen tro ECCO Tour Awards i forbindelse med årets ECCO Tour finale, Race to Himmerland.

Der var i år hæder til danske Mads Søgaard, som blev årets rookie, mens svenske Jacob Glennemo blev kåret som ECCO Tour Player of the Year 2014.

Flemming Astrup og ECCO direktør, Dieter Kasprzak, havde onsdag aften fornøjelsen af at lykønske to af årets store profiler på den danske ECCO Tour. 

ECCO Tour Rookie of the Year 2014
I første omgang skulle ECCO Tour Rookie of the Year kåres, og selvom Nicolai Kristensen har brilleret på ECCO Touren i 2014, så forhindrede hans amatørstatus ham i at løbe med titlen.

I stedet faldt æren til Mads Søgaard, der i år har spillet sin første sæson som professionel på ECCO Tour. Som baggrund for beslutningen lød det fra ECCO Tour ejer, Flemming Astrup.

Mads Søgaard blev ECCO Tour Rookie of the Year 2014

Mads Søgaard blev ECCO Tour Rookie of the Year 2014

– “Årets rookie of the year er en spændende ung spiller, som på mange måder har bidraget positivt til årets ECCO Tour sæson. Der er store forventninger til spilleren, både fra alle ude omkring, men også fra ham selv. Selvom resultaterne måske ikke altid har levet op til spillerens og andres forventninger, så er det dog blevet til hele 5 top 10 placeringer plus senest en 5. plads ved European Tour Q-School i Østrig. ECCO Tour Rookie of the Year 2014 hedder Mads Søgaard”.

Der var både overraskelse og glæde at spore hos den sindige midtjyde.

– Tusind tak. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg er rigtig glad, men faktisk også ret overrasket, sagde en ydmyg Mads Søgaard ved ceremonien forud for Race to Himmerland. 

 – Det har været min første sæson som professionel, og jeg vil gerne takke alle omkring touren for at gøre det muligt at spille på en tour i Danmark, afrundede Ikastprofilen.

ECCO Tour Player of the Year 2014
Mens Mads Søgaard som “rising star”, løb med Rookie of the Year titlen, så lignede kåringen af ECCO Tour Player of the Year 2014 dødt løb mellem to uhyggeligt stærke svenskere, Jacob Glennemo og Jesper Billing. En afgørelse blev truffet, og det lød således fra Flemming Astrup

ECCO Tour Player of the Year 2014, Jacob Glennemo er allerede nu sikker på European Challenge Tour fra næste sæson.

ECCO Tour Player of the Year 2014, Jacob Glennemo er allerede nu sikker på European Challenge Tour fra næste sæson.

– “Begge spillere er fantastiske eksponenter for sporten. De er populære blandt medspillere og især blandt vores sponsorer for deres indsatser i årets Pro-Ams. De har mere eller mindre skiftes til at have teten på alle ranglister, og ligenu er det kun 2.000 euro der skiller dem ad. Valget er dog faldet på en spiller, der i år har 12 top 10 placeringer og to sejre på Nordic Golf League. ECCO Tour Player of the Year hedder Jacob Glennemo”.

Som det var tilfældet med Mads Søgaard blot 10 minutter tidligere, så var også Jacob Glennemo både rørt og overrasket.

– Tusind tak til jer allesammen. Tak for en god tour og en god sæson. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg ellers skal sige, men jer er virkelig rigtig glad, sagde en tydelig påvirket Glennemo, der allerede nu kan begynde at glæde sig til en tilbagevending til European Challenge Tour.

ECCO Tour Awards 2014 blev således både en succes for Danmark og Sverige. Nu fortsætter Race to Himmerland frem mod lørdag, hvor afslutningen af den prestigefyldte turnering samt interview med ovenstående profiler kan ses LIVE på Web Tv på ECCO Tourens hjemmeside, www.eccotour.org.

 

Comments are closed.