Andreas Hartø vandt ECCO Tour Championship 2010 på Green Eagle Golf Club

Andreas Hartø vandt ECCO Tour Championship 2010 på Green Eagle Golf Club

I denne uge afvikles Made in Denmark European Tour Qualifier som en del af ECCO Touren. Top-3 kvalificerer sig direkte til Made in Denmark fra 14. – 17. august og ECCO Touren fangede Europatour-spiller Andreas Hartø for at høre, hvad der skal til for at besejre den tyske monsterbane på Green Eagle Golf Club.

– Jamen helt åbenlyst, så har dem, der slår langt en fordel. Men det har de jo egentlig næsten altid, starter Andreas Hartø, der i 2010 vandt ECCO Tour Championship på Challenge Touren på netop Green Eagle Golf Club. En sejr der blev starten på Hartøs kometagtige lynavancement til European Tour.

– Jeg husker naturligvis banen rigtigt godt. Det var en fantastisk oplevelse, og måske den golfoplevelse, der står klarest i min hukommelse, fortsætter Hartø om besøget på den næsten 7.200 meter lange monsterbane ved Hamburg.

– Men foruden at slå langt, så skal man også være præcis. Og er man præcis, så kan man godt angribe pindene lidt fra fairway og lave nogle birdies. Til gengæld kan man også lave rigtigt mange bogeys, hvis man først begynder at sive lidt, uddyber Hartø.

– Jeg tror faktisk, at en stor del af koden til et godt resultat er en forståelse af de meget kuperede greens. Det er let at glemme greens og tænke, at det bare er den mest langtslående der vinder, men greens er virkelig svære.

– Jeg havde nok den bedste putte-uge i mit liv. Jeg havde ikke et eneste treputt hele ugen, og på de greens er det nærmest et mirakel, griner Hartø, inden han kommer med sit bud på spillere, der kan kvalificere sig til Made in Denmark.

– Det lyder nok en smule søgt, fordi han er fra min egen klub, men jeg tror, at en spiller som Benjamin Poke, godt kan gøre det godt. Det kræver, at han får lidt gang i putteren, men fra tee til green kunne banen godt passe ham fint. Desuden er det også oplagt at sige Jacob Pingel, da han slår vanvittigt langt, og så er det jo med Green Eagle som med alle de andre svære baner. Når det er svært, er det oftest de bedste spillere, der ligger i toppen, så man må formode, at “The Usual Suspects” også vil blande sig i toppen, slutter Andreas Hartø.

Andreas Hartø er via sin European Tour kategori allerede ved at forberede sig til Made in Denmark, og han får følge af top-3 ved Made in Denmark European Tour Qualifier samt top-3 på Race to Himmerland (ECCO Tour ranglisten) efter denne uge. 

LIVE TV på Viasat Golf søndag kl. 12.00
Du kan følge kvalifikationen LIVE på Viasat Golf søndag fra kl. 12 – 15.30, når det bliver afgjort, hvilke seks ECCO Tour spillere, der skal kæmpe mod blandt andre Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen ved Made in Denmark fra 14. – 17. august. Her vil det i øvrigt også blive offentliggjort hvilke andre spillere, der har modtaget et wild card til den første European Tour i Danmark i mere end 10 år.

Du kan fra fredag morgen følge Made in Denmark European Tour Qualifier her.

Du finder desuden stillinge på Race to Himmerland her.

Comments are closed.