Tapio PulkkanenEn formidabel runde i otte-under-par, 63 slag, sendte i dag finske Tapio Pulkkanen i front for ECCO Spanish Open. Dermed fører han med et slag til svenske Malcolm Kokocinski og med tre slag til den danske duo, Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen.

I sidste uge sluttede Tapio Pulkkanen som nummer to ved Mediter Real Estate Masters på ECCO Touren, og nu er han på vej mod at forbedre det resultat allerede fire dage senere.

Den uhyggeligt langtslående finne benyttede de mere vindstille forhold på La Manga Clubs North Course til at lave seks birdies og en eagle på vej mod den pletfrie 63’er. Han tillod sig endda at lave par på tre af de par-5 huller, som han normalt spiser til morgenmad. Han ligner nu for alvor en profil, der bliver spændende at følge i 2013.

Lige i hælene følger svenske Malcolm Kokocinski. Manden med de polske rødder nedsablede South Course, som ingen hidtil har gjort det i turneringen. Runden i seks-under-par synes lige så imponerende som Pulkkanens 63er på North Course, og de to kan vise sig svære at hente på fredagens finalerunde.

Til at løse den opgave ligger to af feltets stærkeste navne dog på lur. Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen, der normalt slår sine folder på Europatouren og Challengetouren, ligger i samlet seks-under-par. Tre slag skal hentes på South Course fredag, og det er ikke umuligt ifølge Lasse Jensen.

– Nogle gange er det rart at komme bagfra, forklarer Lasse Jensen til ECCO Touren efter runden.

– Det er klart, at det ham (red: Tapio Pulkkanen), der har teten, men det kan være, at jeg kan lave et fedt comeback i morgen, forklarer Lasse Jensen.

Lasse Jensen formåede desuden at lave ECCO Tourens anden hole-in-one under Winter Series.

– Det passede perfekt til min gap-wedge. Og så kom der rigtigt stemning i bolden, og der var high-fives og alt muligt, lyder det fra Lasse Jensen. Se hele interviewet med Lasse Jensen på ECCO Tube senere.

Lucas Bjerregaard, der sidste år vandt ECCO Tourens rangliste, Backtee Race to Himmerland, vil også være værd at følge, når det skal afgøres fredag. Den 21-årige nordjyde har indtil nu set meget stærk ud i spillet fra tee til green, og måske fredag er dagen, hvor putteren også er med Lübker-spilleren.

I tre-under-par, og altså seks slag efter den førende finne, ligger stærke navne som Thomas Nørret, Christoffer Lange og Morten Ørum Madsen. Alle skal håbe på, at Pulkkanen kommer lidt tilbage og samtidig for alvor selv få gang i birdiemaskinen.

Afslutningen på ECCO Spanish Open og ECCO Tourens Winter Series finder sted fra fredag morgen.

Du finder stillingen i ECCO Spanish Open her.

Se interview med Lasse Jensen, Malcolm Kokocinski og Jesper Lerchedahl senere på dagen på ECCO Tube her.

 

 

 

 

Tagged with:
 

Comments are closed.