Mads Søgaard lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014

Mads Søgaard lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014.

Der har siden 2003 været spillet ECCO Tour golf, og ved et lille tilbageblik i historiebøgerne, står det klart, at det er ikke er Danmark, der har vundet flest sejre på den danskejede tour.

ECCO Tour julekalender
Hver dag frem mod juleaften, kan du læse spændende nyt omkring 2015-sæsonen, mens du ligeledes hver dag kan vinde præmier på ECCO Tourens Facebook-side. Se alle tidligere vindere her.

Et historisk overblik
Siden 2003 er i alt afviklet 143 ECCO Tour turneringer, hvor turneringssejrene frem til og med 2014 fordeler sig således:

  • Sverige (70 sejre)
  • Danmark (51 sejre)
  • Norge (9 sejre)
  • Finland (6 sejre)
  • England (3 sejre)
  • Tyskland (1 sejr)
  • Portugal (1 sejr)
  • Estland (1 sejr)
  • Italien (1 sejr)

Se hele listen her.

Udviklingen i dansk golf anerkendes alle steder, og der sås ingen tvivl om, at Danmark bevæger sig i den rigtige retning, når det gælder udvikling af talenter til den største europæiske golfscene, Europa Touren.

En overraskende udvikling
Ikke desto mindre tegner der sig på ECCO Touren et billede af, at vores blå-gule broderfolk bare er uhyggeligt stærke. Og endda synes udviklingen og dominansen at blive større, selvom det bredt anerkendes at Danmark er på rette spor.

Frem til og med 2009 havde Danmark (28) faktisk flere sejre på ECCO Touren end Sverige (26), men siden da har naboerne været svære at styre.

Mest markant var 2011 sæsonen, hvor Sverige høstede hele 11 sejre mod Danmarks 3. Og mest bemærkelsesværdigt var det endda året, hvor JB Hansen og Morten Ørum Madsen huserede på ECCO Touren på vej mod deres Challenge Tour og senere Europa Tour kort.

Morten Ørum Madsen har vundet to gange på ECCO Touren. ACTONA PGA Championship i 2011 og DAT Masters by Visit Tønder i 2013.

Morten Ørum Madsen har vundet to gange på ECCO Touren. ACTONA PGA Championship i 2011 og DAT Masters by Visit Tønder i 2013.

Faktisk har Sverige i perioden 2010 – 2014 gennem i alt 77 turneringer vundet hele 44 mod Danmarks blot 23. Og magtdemonstrationen har endda fundet sted i de år, hvor Danmarks stærke årgange med, Andreas Hartø, JB Hansen, Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard har slået sine folder på ECCO Touren.

Tal ikke retvisende for den danske udvikling
Så selvom Danmark er på rette spor, så synes den svenske dominans alligevel at blive større. Det er dog ikke helt sådan udviklingen skal forstås.

– Først og fremmest må man bare anerkende, at Sverige er enormt gode til golf. Længere er den ikke. De har en tradition for golf, der på eliteplan strækker sig langt tilbage i forhold til vores egen. Men selvom tallene måske siger noget andet, så mener jeg stadig, at vi er i gang med at lukke hullet til dem, fortæller ECCO Tourens presseansvarlige, Brian Vester.

– At Sverige siden 2010 trækker fra Danmark i antal sejre på ECCO Touren afspejler ikke udviklingen. Jo de er bedre end os, men det var de bestemt også fra 2003 – 2009. Forklaringen ligger efter min mening primært i, at ECCO Touren er blevet bedre til at tiltrække svenske spillere. Spillere der normalt kun spillede turneringer i Sverige, når de ikke spillede Challenge eller Europa Tour, fortsætter Brian Vester, der dog byder den tendens velkommen.

– At dygtige golfspillere fra Sverige, i højere grad kommer til Danmark for at konkurrere, er foruden at være en cadeau til ECCO Touren også en stor gevinst for udviklingen i dansk golf. Det er klart, at vejen til Challenge Touren måske bliver sværere, men til gengæld viser tendensen, at de danskere, der kommer gennem ECCO Touren til Challenge Touren i langt højere grad er konkurrencedygtige, uddyber Vester.

– Så at Sverige trækker fra Danmark i antal sejre, skal ikke ses som en dansk svaghed, men udpensler i virkeligheden bare, hvor gode de svenske topspillere er, slutter Brian Vester.

Du kan se hele oversigten fra 2003 – 2014 her.

Konkurrence:

Hver dag frem til juleaften kan du vinde præmier ved at deltage i en konkurrence på ECCO Tourens Facebook side. Du finder altid informationer om den nyeste konkurrence øverst på Facebooksiden. Deltag her.

Se alle tidligere vindere her

 

Comments are closed.