Flere spillere modtog hæder og store præmier i 2014. Her får du overblikket.

Flere spillere modtog hæder og store præmier i 2014. Her får du overblikket.

ECCO Tour og Nordic Golf League 2014 er afsluttet, og efter en fantastisk spændende og velspillet sæson, kan der nu gøres status på, hvem der vandt hvad.

Jacob Glennemo dominerede sæsonen igennem sammen med sin svenske landsmand, Jesper Billing, men der var også hæder til danske Mads Søgaard, der sluttede sæsonen med sin første sejr på Nordic Golf League.

Foruden nedenstående uddybning, så kan du finde samtlige relevante ranglister for 2014 sæsonen her.

 

Vinder af Nordic Golf League: Jacob Glennemo

Jacob Glennemo vandt Nordic Golf League og C6 Championship Ring 2014

Jacob Glennemo vandt Nordic Golf League og C6 Championship Ring 2014

Vinder af Nordic Golf League, blev svenske Jacob Glennemo, der året igennem var uhyggelig stabil. Faktisk skal man tilbage til Lucas Bjerregaard i 2012 for at nå samme niveau.

Glennemo rundede en samlet indtjening på GolfBox Nordic Golf League Ranking på 64.988, og det er ny rekord for indtjening på Nordic Golf League.

Undervejs i 2014 snuppede stærke Glennemo tre sejre, fem andenpladser og tre tredjepladser, ligesom han kun missede et cut i sine 23 turneringer. Ganske imponernede.

Med førstepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking følger den unikke C6 Championship Ring by Anne Cohen. 

Vinder af FREJA Final 4Four: Jacob Glennemo

Jacob Glennemo løb med sejren i FREJA Final 4Four 2014

Jacob Glennemo løb med sejren i FREJA Final 4Four 2014

FREJA Final 4Four er Nordic Golf Leagues nye finalekoncept, der trækker paralleller til den amerikanske FedEx Cup. Eneste fire turneringer tællende til FREJA Final 4Four var årets sidste fire events, hvor feltet desuden gradvist blev reduceret, så blot 36 spillere var til start i årets sidste turnering, Svedala Open by Peter Hanson.

Vinder af FREJA Final 4Four blev svenske Jacob Glennemo. Glennemo grundlagde sin førsteplads med en sejr i Race to Himmerland, som er den mest pengestærke turnering i FREJA Final 4Four.

Landsmanden Jesper Billing var blot et enkelt putt fra at overhale Jacob Glennemo i sidste turnering. Men Billings birdieputt på sidste hul sneg sig forbi, mens Glennemo lettet så til ved 18. green.

FREJA Final 4Four fik således præcis den tiltænkte ekstra dimension mod slutningen af sæsonen.

Med sejren følger et Maurice Lacroix, Mysterious Masterpiece Seconds ur sponseret af FREJA. Uret bærer en værdi på hele 87.000 kroner.

ECCO Tour Rookie of the Year: Mads Søgaard

Mads Søgaard og Jacob Glennemo løb med hæderen ved ECCO Tour Awards 2014

Mads Søgaard (tv.) og Jacob Glennemo løb med hæderen ved ECCO Tour Awards 2014

Talentet er ubestridt, og selvom resultaterne periodevis er udeblevet i 2014, så beviste Mads Søgaard i årets sidste turnering, Svedala Open by Peter Hanson, at han er en fremtidens mand.

Mads Søgaard sluttede sæsonen som nummer ni på GolfBox Nordic Golf League Ranking. Foruden sejren havde Ikastspilleren fire top-5 placeringer i sin første sæson som professionel. En helt igennem godkendt sæson, men der er mere på vej.

Læs mere om Mads Søgaards hæder her.

ECCO Tour Player of the Year: Jacob Glennemo

Forud for Race to Himmerland var der hæder til Jacob Glennemo i form af titlen som ECCO Tour Player of the Year 2014. 

Jacob Glennemo takkede for hæderen ved tre dage senere at løfte armene i triumf ved Race to Himmerland, da han holede et putt på sidste green for sejren.

Sæsonen har været en paradekørsel for Jacob Glennemo, der nu er tilbage på European Challenge Tour. Den sympatiske svensker skal blive spændende at følge i 2015.

Rasmus Hjelm kan fortsat nå en plads på European Challenge Tour 2015

Rasmus Hjelm kan fortsat nå en plads på European Challenge Tour 2015

Yderligere fire store vindere i 2014

For yderligere fire spillere på Nordic Golf League var der gevinst på den helt dyre kupon i 2014. I alt stryger top 5 på GolfBox Nordic Golf League Ranking direkte på European Challenge Tour fra næste sæson.

Foruden Jacob Glennemo sluttede Jesper Billing, Steven Jeppesen, Elias Bertheussen og David Palm i top 5 og kan glæde sig til oprykning til næste niveau.

Sorteper i spillet om pladserne på European Challenge Tour blev primært Oscar Zetterwall (nr. 6) og Rasmus Hjelm (nr. 7).

Alt håb er dog ikke ude. Begge er de videre til second stage på European Tour Qualifying School og kan selv afgøre, om de skal spille ECCO Tour, Challenge Tour eller European Tour i 2015. Samtidig kan de håbe, at spillere i top 5 gør det godt på Tourskolen, således at pladsen på Nordic Golf League går videre til dem selv.

Du finder slutstillingen på GolfBox Nordic Golf League 2014 her.

 

Comments are closed.