Jesper Kennegård

24-årige Jesper Kennegård vandt suverænt Freja Championship 2013 med hele otte slag

Lørdag sluttede som den rene parademarch for svenske Jesper Kennegård ved Freja Chamionship på ECCO Touren. En runde i fem-under-par og samlet ni-under betød en sejrsmargin på hele otte slag til nummer to, for den stærke AIK spiller. Christoffer Lange blev bedste dansker.

Jesper Kennegård indledte finalerunden med et enkelt slags forspring til Pontus Ellerström. Det forspring udbyggede han dagen igennem, således at han allerede med fem huller tilbage havde syv slags forspring til feltet og reelt set sikret sig sejren.

– Der skete ikke så meget derude i dag. Det var bare stabilt, og jeg var aldrig rigtigt i problemer, forklarede en tilfreds vinder i ECCO Tour efter runden, og tilføjede, at han dog havde holet nogle gode putts undervejs.

Kennegård stod dog en anelse alene med følelsen af, at det var nemt. Pontus Ellerström og Gabriel Axell sluttede på en delt andenplads i en-under-par og altså utrolige otte slag efter vinderen. For Axell blev Freja Championship således endnu et skridt op af ranglisten, mens det for Ellerström var pro-karrierens største resultat med en pæn margin.

Niclas Johansson og Marcus Larsson fuldendte den svenske dominans ved at besætte fjerde- og femtepladsen, inden Christoffer Lange viste dannebrog frem på sjettepladsen. Lange brændte et kort putt på 18. green, men sjettepladsen betød alligevel tredje ECCO Tour top-10 placering ud af tre mulige til Holstebro-spilleren.

– Det var en fin turnering for mig. Jeg kunne godt tænke mig at have spillet lidt bedre, men i det store hele, er jeg tilfreds. Jeg synes, det var virkelig lækkert at spille på så gode greens i Danmark på denne tid af året, så alt i alt en god uge, forklarer Christoffer Lange.

Rasmus Hjelm og André Kasprzak sluttede på en delt syvendeplads, og begge spillere viste endnu engang fremgang.

Freja Championship blev en stor solrig golfoplevelse på Himmerland Golf & Spa Resorts nye anlæg. Backtee New Course sættes i forbindelse med Europatour i 2014, og selvom spillerne kæmpede med både vind og den tidligere forårs-form, så var der stor tilfredshed med anlægget. En vinderscore på ni-under-par markerer på ingen måde sværhedsgraden på banen, så måske Kennegård er et godt bud på en vinder, hvis Europatouren på et tidspunkt rammer Himmerland.

Du finder resultatet af Freja Championship her.

Der blev desuden sendt LIVE TV fra Freja Championship. Du kan finde en On-Demand version af programmet på eccotour.org søndag morgen.

Comments are closed.