Anders Schmidt Hansen

Anders Schmidt Hansen fører Finnish Open – Presented by ECCO efter en runde i 66 slag, seks-under-par. (photo: Juha Taskinen)

Anders Schmidt Hansen skød 66, seks-under-par i første runde af Finnish Open – Presented by ECCO. Schmidt manøvrerede sig derved bedst af alle rundt på den tricky bane på Master Golf lige uden for Helsinki.

Den oplagte kandidat
Master Golf kan på ingen måde siges at være en lang bane. Præcision fra tee, en varm putter og især et godt hoved er opskriften til succes i denne uge. Og med netop de tre ting in mente, er det netop nogen stor overraskelse, at Anders Schmidt Hansen har lagt sig i front.

– Jeg slog et par dårlige slag undervejs i dag, men i det hele taget, er jeg rigtigt godt tilfreds nu, forklarede Juelsminde-spilleren efter runden.

– Jeg fik en god start med en hurtig birdie og en eagle, og selvom jeg lavede et par fejl senere på runden, så gav den gode start mig roen til at spille fornuftigt og bare vente på, at de næste birdies kom, i stedet for at forcere noget, sluttede en tilfreds Anders Schmidt Hansen efter sin formiddagsrunde.

Anders Schmidt Hansen åndes kraftigst i nakken af svenske Henrik Hilford Brander i fem-under-par, mens der er yderligere et slag ned til en gruppe i fire-under. Her ligger formstærke navne som Patrick O’Neill, Benny Ahlenbäck og især Niclas Johansson. 

Også i fire-under-par ligger feltets første hjemmebanefavorit. Tuomas Salminen, der stadig deltager som amatør, spilllede en flot runde, og fører an i en stribe af finske spillere, der er indenfor rækkevidde af Anders Schmidt Hansen. Finnish Open – Presented by ECCO er noget helt særligt i Finland, og der gøres virkelig meget ud af turneringen fra især hjemmeklubbens side. Der forventes mange tilskuere især på lørdag, så mon ikke man fra klubbens side drømmer om en gentagelse af sidste år, hvor amatørspilleren, Tapio Pulkkanen, som amatør vandt foran alle de garvede professionelle.

Jeff Winther, der var bedst placerede dansker på Golfbox Nordic League Ranking inden Finnish Open, holder sig også godt til. Kokkedalspilleren kom rundt i tre-under-par, og vil gå ind til de næste par dage med en forhåbning om at forbedre den øjeblikkelige 10. plads han indtager på Nordic League. Winthers runde i 69 slag rækker til en niendeplads efter første runde.

Europatourlegenderne under pres

Carlos Rodiles skal skyde lavt fredag, hvis han vil videre til finalerunden ved Finnish Open - Presented by ECCO, efter at han gik 77 i første runde

Carlos Rodiles skal skyde lavt fredag, hvis han vil videre til finalerunden ved Finnish Open – Presented by ECCO, efter at han gik 77 i første runde

Patrick Sjöland og Carlos Rodiles, som begge to er garvede Europator-spillere kæmpede med tingene på turnerings første spilledag. Den tre-dobbelte Europatour-vinder, Patrick Sjöland kunne dog slutteligt sætte sin signatur på en runde i par, mens Rodiles blev straffet noget hårdere for sine få tynde slag og måske for sin øjeblikkelige mangel på turneringsgolf.

– Jeg har ikke spillet meget turneringsgolf de sidste mange måneder, forklarede spanieren inden første runde.

– Jeg er i god form, og jeg har slået rigtigt mange træningsbolde, så jeg ved, at jeg kan slå slagene. Men turneringsgolf er noget helt andet.

Det viste sig at holde stik, og der er fortsat et stykke vej tilbage til Europatouren for Carlos Rodiles. Målsætningen for denne sæson, hvori deltagelsen på ECCO Touren spiller en væsentlig rolle, er Tourskolen. Her skal Rodiles hele vejen igennem fra 1st stage til Final Stage, hvis han skal have en kategori til næste sæson. Rodiles er primært kendt for sin andenplads ved Volvo Masters i 2003, hvor han tabte i omspil til Fredrik Jacobsson fra Sverige.

Du kan følge Anders Schmidt Hansen og alle hans konkurrenter igen fra fredag morgen, hvor de første spillere slår ud fra kl. 07:30. Du finder stilling og teetimes her.

 

Comments are closed.