Lasse Jensen (tv.) og Christoffer Lange ved ECCO Tour Winter Series 2013

Lasse Jensen (tv.) og Christoffer Lange ved ECCO Tour Winter Series 2013

Lasse Jensen slog i 2013 sine folder på European Tour, men efter en hård sæson mistede han sin kategori og sin plads på Europas fineste golftour.

Det har dog ikke slået Asserbo-profilen ud af kurs, og i denne uge er Lasse Jensen en af forhåndsfavoritterne, når ECCO Tour 2014 indledes på La Manga Club.

I 2013 var Jensen ligeledes med på La Manga Club, hvor det blev til en tredjeplads. Og de to baner, der benyttes i turneringen passer godt til stabile Jensen.

– Jeg kan godt lidt at spille her. Det er gode baner, og det handler om at være tålmodig. Banerne er ikke så svære, men det er greens til gengæld, så det er klart dér, banen skal forsvare sig mod lave scores, forklarer Lasse Jensen, der kommer lige fra en forrygende uge på Challenge Tour i Kenya.

– Jeg spillede godt og stabilt i Kenya. Jeg har jo ikke nogen Challenge Tour kategori i år, men måske den her start sikrer mig en række invitationer i løbet af året, forklarer Lasse Jensen, der sluttede som nummer to i Kenya og dermed også indtager andenpladsen på Challenge Tourens pengeliste. Det ændrer dog ikke fokus.

– Jeg er indstillet på at spille en masse ECCO Tour i år. Niveauet er godt, og det handler for mig om, at jeg skal spille golf og forbedre mig. Og så skal jeg selvfølgelig slå til, når jeg får en invitation eller selv kvalificerer mig til turneringerne på Challenge Touren, uddyber Jensen, der via andenpladsen i Kenya er sikret deltagelse i næste Challenge Tour, som ligger i Spanien i starten af april.

Det ubarmhjertige system
Lasse Jensen spillede i 2013 på European Tour, men med en slutplacering som nummer 171 på Race to Dubai viste golfsportens kategorisystem sig fra sin ubarmhjertige side. I modsætning til fodbold, håndbold og alle andre sportsgrene, arbejder golfsporten uden noget ”sikkerhedsnet”, når det gælder “nedrykning”. Som konsekvens af sin placering som nummer 171 på pengelisten røg Jensen således ud af European Tour uden at blive samlet op af Challenge Touren.

Dermed lignede Lasse Jensen inden sæsonstarten en mand, der skulle spille fuldt program på ECCO Touren i 2014. De indledende spadestik mod en hurtig returnering til enten Challenge Touren eller European Tour blev dog taget i Kenya, og Lasse Jensen skal blive meget spændende at følge i denne sæson, uanset hvor han spiller.

La Manga Club Championship begynder fredag morgen, og du kan følge livescoring her.

Du finder starttider til første runde her.

Comments are closed.