Lasse Jensen vinder Backtee Race to Himmerland 2013

Lasse Jensen vinder Backtee Race to Himmerland 2013

Lasse Jensen vandt lørdag Backtee Race to Himmerland, da han med en runde i en-under-par, og en samlet score også i en-under, besejrede et trekløver bestående af Lasse Sonne Nielsen, Patrick Sjöland og Alexander Björk.

Jeff Winther gik en flot runde, og sluttede som nummer 14. Det sikrer ham en tredjeplads på Golfbox Nordic Golf League Ranking og dermed en plads på Challenge Touren fra næste sæson. Her blev Alexander Björk sorteper, da han lavede bogey på både hul 17 og 18.

Dagen igennem lignede Backtee Race to Himmerland en turnering, der skulle afgøres mellem Lasse Jensen, Patrick Sjöland og Alexander Björk. Sidstnævnte førte en stor del af afslutningen, men bogeys på 17. og 18 hul betød, at Alexander Björk måtte nøjes med karrierens værste andenplads.

Lasse Jensen sikrede sig sejren med en sikker par på sidste hul, og kunne glæde sig over en vindercheck på 94.500 kroner og en formkurve, der peger opad.

Mens Jensen tog sig af sejren, så handlede dagens afslutning også om at få fordelt de fem pladser til Challenge Touren i næste sæson. Her var Jesper Kennegård, som vinder af ranglisten allerede inden denne uge, og Niclas Johansson sikre på at kvalificere sig. Jeff Winther på tredjepladsen og Joakim Rask på femtepladsen endte også med at holde sin plads i top-5 efter dagens nervepirrende runde, hvor de selv spillede sekundære roller.

Dagens uheldige svensker
Alexander Björk derimod lå hele dagen på første- eller andenpladsen, og lignede en spiller, der ville snuppe den sidste plads. Faktisk ville en sejr have bragt ham op på andenpladsen på Nordic Golf League. Bogeys på 17. og 18. hul betød, at Björk i stedet måtte nøjes med en andenplads ved Backtee Race to Himmerland. Det blev skæbnesvangert, da andenpladsen blev delt med Lasse Sonne Nielsen og Patrick Sjöland og checken derfor væsentligt mindre end en andenplads på egen hånd.

Med knusende 175 euro slutter Alexander Björk en placering udenfor top-5, hvor der takket være et langt holet putt på 18. hul og dermed en andenplads, blev plads til Patrick Sjöland. En hård skæbne for Björk, der nu skal håbe, at en eller flere spillere i top-5 tager på Tourskolen og forbedrer sin kategori.

Carsten Griner Johansson vandt Backtee Race to Himmerland Pro/Am sammen med sin makker, Anton Wejshag.

Carsten Griner Johansson vandt Backtee Race to Himmerland Pro/Am sammen med sin makker, Anton Wejshag.

Succes og hæder til amatørerne
Mens de professionelle spillede for smør på brødet i 2014, så tog Carsten Pedersen sig af sejren i amatørrækken. I selskab med Anton Wejshag, sluttede Carsten “Griner” Johansson i 18-under-par, hvilket akkurat rakte til sejren. Tillykke til “Griner” og de øvrige 21 amatører, der sluttede i præmierne ved Backtee Race to Himmerland Pro/Am 2013.

Det blev sendt LIVE TV fra Backtee Race to Himmerland. Det program kan du se i en redigeret udgave på Viasat Golf i næste uge, mens du i løbet af søndag, kan se eller gense det på www.eccotour.org.

Du finder resultatet af Backtee Race to Himmerland her.

Du finder resultatet af Pro/Am her.

Du finder resultatet af Nordic Golf League her.

 

Comments are closed.