Et blik ud over Himmerland Golf & Spa’s re-designede Backtee New Course forud for åbningen af banen

Lucas Bjerregaard kæmper for den samlede sejr på både ECCO Tour og Nordic Golf League, mens Jeff Winther stadig slås for en plads på næste års Challenge Tour. Det er scenariet forud for årets ECCO Tour finale, Backtee Race to Himmerland.

Hele 500.000 kroner skal fordeles over de 70 startende pro’er, når Himmerland Golf & Spa lægger splinternyt græs til årets stortopslåede ECCO Tour finale, Backtee Race to Himmerland. Både den velkendte Old Course samt den re-designede New Course kommer i brug, og især mødet med den “nye” New Course, bliver en udfordring for hele feltet.

Ros til det nye anlæg
– Banen ser god og svær ud, og især greens er fantastisk fine, forklarer norske Christian Aronsen, der vandt årets første ECCO Tour og dengang lignede en mand på Challenge Tour jagt. Sådan gik det desværre ikke for den store nordmand, der i store dele af året, har kæmpet med en skade.

Jeff Winther jagter sidste stik
Mens sympatiske Aronsen må “nøjes” med at kæmpe om de store pengepræmier ved Backtee Race to Himmerland, så er der mere på spil for blandt andre Jeff Winther.

– Jeg kan ikke nå at slutte i top-5 på Nordic Golf League og kvalificere mig direkte, lyder det fra Jeff Winther forud for onsdagens prøverunde.

– Men hvis jeg slutter som nummer seks eller syv på listen, kan jeg håbe på, at en eller flere af spillerne foran mig tager på tourskolen, og forbedrer sin kategori, så de ikke skal bruge deres placering på Nordic Golf League til noget, forklarer Jeff Winther, der har en sejr ved Sydbank Masters på Rømø, som årets helt store højdepunkt.

Sidste skud i bøssen for årets ECCO-komet
Helt i toppen af både ECCO Tour ranglisten, og Nordic Golf League ligger Lucas Bjerregaard. Kun med en sejr til Johan Carlsson, mens 21-årige Bjerregaard selv slutter uden for top-8 kan fravriste ham førstepladsen på Nordic Golf League, som har været årets helt store mål. Men Lucas Bjerregaard mangler én ting..

– Ja jeg mangler jo stadig den ECCO Tour sejr, griner Bjerregaard på rangen forud for Backtee Race to Himmerland.

– Jeg har været tæt på et par gange, og selvom det er skuffende, at jeg ikke har formået at lukke turneringen af, så er jeg glad for, at jeg trods alt har været med fremme så mange gange, som jeg har. Så må jeg jo gemme sejrene til næste år, lyder det optimistisk.

Uanset hvad der sker ved Backtee Race to Himmerland, så har Lucas Bjerregaard haft en forrygende sæson, og spillet sig ind som et af dansk golfs varmeste navne. Han er sikker på Challenge Touren i næste sæson, og ECCO Touren kommer til at savne ham. Resten af feltet vil dog måske glæde sig over, at der nu ved hver turnering er en ekstra plads i to-5 at spille om.

Du kan følge Lucas Bjerregaard og Jeff Winther fra torsdag morgen, hvor også spillere som Steen Tinning, Joachim Bäckström og Thomas Nørret skal blive interessante at følge på den meget svære og nye “New Course”. Der er ingen tvivl om, at fårene for alvor vil blive skilt fra bukkene, når Backtee Race to Himmerland skydes i gang kl. 09.00 på både Old og New Course.

For sidste gang i år har du hos Danske Spil muligheden for at bette på ECCO Touren. Blandt andet alle ovenstående navne er i aktion, så det er bare med at få placeret dit væddemål, hvis du føler dig heldig.

Som sædvanlig sendes der direkte fra afslutningen. Det er denne gang lørdag eftermiddag. Der arbejdes hårdt på den våde bane, men grundet mere prognose-regn, er tidspunktet for TV endnu uvist. Du kan med fordel tilmelde dig ECCO Tourens SMS service, så du er sikker på at få direkte besked. Det gør du her.

Comments are closed.