Nicolai Kristensen kan lørdag vinde sin tredje ECCO Tour på stribe, når han skal jagte de førende ved Finnish Open Presented by ECCO

Nicolai Kristensen kan lørdag vinde sin tredje ECCO Tour på stribe, når han skal jagte de førende ved Finnish Open Presented by ECCO

Danmarks brandvarme amatør, Nicolai Kristensen, kan lørdag tage et syvmileskridt mod Made in Denmark.

”Knist” indtager femtepladsen ved Finnish Open Presented by ECCO inden lørdagens finalerunde, hvor han med sine samlet to under par, skal forsøge at lukke hullet til norske Elias Bertheussen, som er fire slag foran i seks under par.

På femtepladsen deler Nicolai Kristensen æren som bedste dansker med Jesper Lerchedahl, mens Peter Vejgaard, Christian Bæch Christensen og Jacob Pingel Lauridsen i en under par ligger på en delt niendeplads. Og selvom flere af danskerne har sejren inden for rækkevidde, så vil der lørdag blive lagt lidt ekstra mærke til Nicolai Kristensen, som har vundet de seneste to ECCO Tour afdelinger.

Holder fokus i Finland
– Det var udmærket i dag. Der mangler ikke så meget, for at det kan blive rigtigt godt. Jeg føler, jeg har godt styr på det hele, og jeg glæder mig til at komme ud i morgen, og se, om jeg kan skyde en lav runde, fortæller Nicolai Kristensen til ECCO Touren.

– Jeg skal ikke i førerbolden i morgen, og det kan godt vise sig at være fint nok. De andre kan gå og kigge lidt på hinanden, og så kan jeg forhåbentlig gå foran dem og lave en masse birdies, griner den unge Holstebro-komet, som med en sejr lørdag kan spille sig usvigeligt tæt på sin European Tour debut ved Made in Denmark fra den 14. – 17. august.

– Jeg tænker ikke over det. Jeg ved godt, at du gerne vil have mig til at sige noget andet, men jeg er nødt til at fokusere på den her turnering. Jeg vil rigtigt gerne til Made in Denmark og duellere med Thomas Bjørn og de andre, men først og fremmest skal jeg slå nogle gode slag i morgen, og det er det, jeg fokuserer på, uddyber den målrettede og determinerede landsholdsspiller.

Status på ranglisten
På Race to Himmerland ranglisten ligger Nicolai Kristensen inden denne uge nummer fire. På tredjepladsen ligger Jesper Billing, som midt i en fantastisk sæson overraskende missede cuttet i Finland. Samtidig ligger Steven Jeppesen på andenpladsen langt tilbage i Finnish Open, mens Jacob Glennemo, der topper Race to Himmerland, slet ikke er til start i Finland. Kristensen kan sålededes med en beskeden check overhale Billing og med et topresultat spille sig helt frem på førstepladsen. Top-3 giver adgang til Made in Denmark, og efter Finnish Open Presented by ECCO mangler der blot en turnering.

Også Challenge Tour på spil
Mens Made in Denmark lurer på den korte bane, så vil et topresultat ved Finnish Open Presented by ECCO også betyde, at Kristensen kravler helt frem i top-5 på GolfBox Nordic Golf League Ranking, hvor top 5 efter sæsonen får et Challenge Tour kort til 2015-sæsonen. Og mens der kun resterer Finnish Open Presented by ECCO og Made in Denmark Qualifier i næste uge i kapløbet om de tre wildcards til Made in Denmark, så resterer der stadig mange turneringer i kampen om Challenge Tour 2015.

– Uha, der er stadig lang vej. Der er et par stykker, som er stukket af på listen, kan jeg se, men foruden dem, så vil jeg da forsøge at spille mig ind i top-5. Jeg er stadig amatør, og det kunne da være attraktivt, hvis jeg skulle begynde min professionelle karriere på Challenge Touren næste år, slutter Nicolai Kristensen, der med en sejr lørdag, kan lave et vaskeægte ECCO Tour hattrick.

Svensk comeback af dimensioner
Dagens mest bemærkelsesværdige bedrift stod svenske Fredrik Gustavsson for. Efter torsdag at have spillet sig helt ud af turneringen med en runde i 80 slag, puttede Gustavsson sig fredag tilbage til par for turneringen med en fantomrunde i 64 slag, otte under par. Forberingen på 16 slag i forhold til første runde betyder, at Gustavsson også lørdag kan tilspille sig værdifulde point i forhold til både Made in Denmark og Challenge Tour 2015. Netop Fredrik Gustavsson er nemlig placeret umiddelbart efter Nicolai Kristensen på Race to Himmerland.

Du finder stillingen ved Finnish Open Presented by ECCO her.

Du finder stillingen på Race to Himmerland (Made in Denmark kval) her.

 

Comments are closed.