Jeff Winther ved Mørk Masters 2013.

Jeff Winther ved Mørk Masters 2013.

Gennem december vil ECCO Touren åbne en låge  i ECCO Tour kalenderen hver dag.

Via ECCO Tour Julekalenderen, vil vi løfte sløret for samtlige turneringer på ECCO Tour kalenderen 2014, og tilmed løbende inkludere en række spændende overraskelser og konkurrencer. Derfor håber vi, at du vil læse med hver dag.

Låge nr. 14. Igen i 2014 skal ECCO Touren på besøg på Mørk Golfbane ved Moss, en times penge syd for Oslo. Historisk set betyder det endnu et birdie- og eagleorgie på den hyggelige skovbane, hvor én mand kæmper den norske kamp for golfen.

Navnet er Mørk, Peter Mørk. Han er ejer og har desuden lagt navn (i hvert fald efternavn) til banen, der i 2014 for fjerde gang får besøg af ECCO Touren. Peter Mørk er en insisterende mand, der år efter år kæmper for udviklingen i norsk golf, og sammen med ECCO Touren, har han fundet metoden.

– Peter Mørk lægger virkelig meget arbejde i at få ECCO Touren til Mørk hvert år, forklarer ECCO Tour ejer, Flemming Astrup.

– Jeg ved, at han kæmper med sponsorer, den norske golfunion og mange andre, som hjælper til med finansieringen, og det gå-på-mod han lægger for dagen år efter år, er helt fantastisk. Og derfor er det en ære for ECCO Touren at vende tilbage til Mørk og Mørk Masters igen i 2014, uddyber Flemming Astrup.

– Det her er hans måde at gøre noget for sin egen klub, og også for golfsporten i Norge. Der er ikke mange store turneringer i Norge, og det her er virkelig noget, de lægger mærke til i hele landet, slutter Astrup.

Mørk Golfbane hører uden tvivl til de kortere, når man taler professionel turneringsgolf. Der skal lave birdies, og der skal laves mange af dem, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at slutte i toppen.

I 2011 sprudlede Kristoffer Broberg og Morten Ørum Madsen i en så uhørt grad, at de overhalede feltet med en omgang. Broberg vandt turneringen i samlet 25-under-par efter tre runder, mens Morten Ørum Madsen blot sluttede to slag efter i 21-under-par. Mange slag efter fulgte norske Elias Bertheussen samt en tredje europatour-spiller, Joakim B. Hansen eller JB Hansen, som han hedder nu på fjerdepladsen.

I 2012 blev det til norsk sejr, da kenneth Svanum brugte sin sommerpause fra College-opholdet i USA til at vinde Mørk Masters. I 2013 chokerede Mark Suursalu fra Estland alt og alle, og beviste, at rammer man formen en enkelt uge, så kan alt lade sig gøre.

I 2014 afvikles Mørk Masters fra 14. – 16. august og har en præmiesum på 40.000 euro eller 300.000 kroner.

Du kan se et interview med en ung ECCO Tour version af Morten Ørum Madsen nedenfor.

Konkurrence: Hver dag frem til jul udlodder ECCO Tour et dusin Srixon Z Star bolde i en konkurrence på Facebook. Du finder dagens konkurrence her. 

Skriv dit svar under artiklen her eller på Facebook senest i morgen kl. 11.59. Der trækkes lod mellem de rigtige svar, og vinderen får et dusin Srixon Z Star bolde. Alle der svarer rigtigt deltager automatisk i lodtrækningen om et par ECCO sko den 24. december. Held og lykke.

Svarer du her på siden, skal du huske at skrive dit fulde navn samt dit svar. Vinderen offentliggøres både nedenfor og på Facebook.

Dagens konkurrence: Hvem sluttede som nummer 1, 2, 3 og 4 ved ECCO Tour turneringen, Mørk Masters, i 2011? 

Comments are closed.