Jacob Pingel Lauridsen ved Freja PGA Championship, der ligeledes blev spillet på Himmerlands Old Course, hvor han i dag gik 62

Jacob Pingel Lauridsen har lagt sig i front for ECCO Tour finalen, Backtee Race to Himmerland, med en kanonrunde i 62 slag. Mollerup-spilleren, der for under en måned siden blev professionel fører med to slag nærmeste forfølger.

Lucas Bjerregaard, Thomas Nørret, Mark Haastrup og de andre favoritter spillede den svære Backtee New Course, og ligger alle længere tilbage i tabellen inden de fredag får glæde af den noget nemmere Garia Old Course.

For blot en måned siden fristede Jacob Pingel Lauridsen en tilværelse som langtslående amatør i Mollerup. Inden Freja PGA Championship på ECCO Touren tog han springet ud i en professionel karriere, og allerede ved sin anden turnering viser han, at han i den grad har niveauet til at bide skeer med det kompetente ECCO Tour finalefelt.

– Jeg spillede rigtigt godt i dag, og det var rigtigt sjovt, sagde “Pingel” efter runden, hvor den langslående østjyde lavede otte birdies og 10 pars.

Efter en suveræn start på runden med fem birdies på de første syv huller, måtte han vente til slutningen af runden, før der igen kom gang i putteren. Birdies på hul 14, 16 og 18 og en totalscore på 62 slag, otte-under-par, sender således Jacob Pingel Lauridsen ud på morgendagens runde med en føring på to slag til Daniel Slott Mogensen.

På tredjepladsen i fem-under-par ligger Kristian Grud for sig selv, mens Simon Gundorph, Janne Mommo og Mark Suursalu er et slag længere tilbage i fire-under-par.

Svære betingelser for halvdelen af feltet
Stillingen efter første runde bærer præg af, at halvdelen af feltet spillede Garia Old Course, mens den anden halvdel spillede Backtee New Course. Spillerne på den splinternye Backtee New Course ligger udpræget længere tilbage i feltet på trods af, at feltets mest prominente navne er at finde i netop denne halvdel. Derfor er det overvejende sandsynligt, at feltet vil slå en gedigen koldbøtte, når fredagens anden runde er færdigspillet.

På New Course var det en smule overraskende Alexander Jacobsen og Nikolaj Viuff, der slap bedst igennem den hårde test. Runder i to-under-par, 71 slag placerer de to på en delt 14., plads, men altså som bedste spillere ud af New Course halvdelen.

Steen Tinning, Lucas Bjerregaard, Thomas Nørret, Jeff Winther, Daniel Løkke og mange andre store navne kom også runde på Backtee New Course, og du kan se deres scores her.

Backtee Race to Himmerland afsluttes lørdag, og du kan følge Jacob Pingel Lauridsens kamp for at holde alle stjernerne bag sig, når turneringer fortsætter fredag morgen.

 

Comments are closed.