Oliver Nyholm vandt ECCO Tour Qualification til 2014 i 11-under-par efter 36 huller.

Oliver Nyholm vandt ECCO Tour Qualification til 2014 i 12-under-par efter 36 huller.

Tirsdag eftermiddag vandt Oliver Nyholm ECCO Tour Qualification på Himmerland Golf & Spa Resort, mens Oliver Suhr efter omspil blev Sorteper.

Seks mand blev klar til Backtee Race to Himmerland fra torsdag, 24 mand gik videre til Nordic Golf Leage Final Stage Qualification, mens Top-40 sikrede sig adgang til alle regulære ECCO Tours i 2014.

Oliver Nyholm var for anden dag i træk bedste mand på banen ved ECCO Tour Qualification, og med dagens runde i 65 slag, fem-under-par og en samlet score i 12-under, sejrede Hillerødspilleren dermed suverænt. Martin B. Ovesen sluttede som nummer to i samlet otte-under-par, mens Kalle Nilsson sluttede som nummer tre. Det var ikke overraskende en glad Oliver Nyholm, der efter runden berettede til ECCO Touren.

 – Det var en rigtig fin start på ugen. Backtee Race to Himmerland starter torsdag, og jeg glæder mig bare til at komme igang med det nu, forklarede Nyholm, der ellers ikke har haft den sæson, han havde håbet indtil nu.

 – Det har været lidt surt i perioder i år. Jeg har egentlig spillet en masse gode runder, men hver gang jeg har lagt godt fra land med én eller to gode runder, så er jeg faldet sammen til sidst. Så det var dejligt at bevise overfor mig selv, at jeg godt kunne stå distancen, sluttede Nyholm, der som vinder på ECCO Touren, nu kan se frem til at få sit vinderbillede op på væggen i ECCO Tour bussen.

Oliver Suhr missede efter omspil en plads ved Backtee Race to Himmerland

Oliver Suhr missede efter omspil en plads ved Backtee Race to Himmerland

Oliver Suhr blev Sorteper
Foruden Nyholm (der allerede var kvalificeret), Ovesen og Nilsson, kvalificerede også Keen Bernberg, Nikolaj Viuff, Benjamin Henry Poke og Johan Gullstrand sig til Backtee Race to Himmerland. De to sidstnævnte måtte i omspil med Oliver Suhr om to pladser, hvor Suhr altså blev Sorteper.

 – Der er ikke noget at gøre ved det. Jeg tog herover for at kvalificere mig til Race (Red. Backtee Race to Himmerland), så lige nu er jeg meget skuffet, fortalte Suhr efter omspillet, hvor en bogey på andet hul betød farvel til årets ECCO Tour finale.

Foruden de seks spillere, der fik adgang til Backtee Race to Himmerland, kvalificerer top-24 sig til Nordic Golf League Final Qualification i Sverige, mens Top-40 kan holde vinterferie velvidende, at de næste år kan stille til start i alle regulære ECCO Tours.

Du kan finde resultatet af ECCO Tour Qualification her. Enkelte spillere ønskede eller kunne ikke benytte sig af deres plads i Backtee Race to Himmerland, hvorfor de kvalificerende spillere ikke er at finde på de seks øverste pladser.

 

Comments are closed.