Kalle Samooja (mf.) vandt La Manga Club Championship 2014. Jacob Glennemo (tv.) og David Palm (th.) sluttede som henholdsvis nummer to og tre.

Kalle Samooja (mf.) vandt La Manga Club Championship 2014. Jacob Glennemo (tv.) og David Palm (th.) sluttede som henholdsvis nummer to og tre.

Efter et par hårde år var der søndag kærkommen succes til finske Kalle Samooja, der med sin sejr i La Manga Club Championship vandt sin første professionelle sejr udenfor Finland. Lasse Jensen blev bedste dansker på en delt femteplads.

26-årige Kalle Samooja kæmpede dagen igennem med svenske David Palm og Jacob Glennemo om sejren ved La Manga Club Championship. Samooja trak til sidst det længste strå og med samlet 12 under par, vandt han med to slag til Jacob Glennemo og tre til David Palm. Det var en tydelig rørt og tilfreds Samooja, der gav interview efter sin sejr.

– Det har været en fantastisk uge. Tak til ECCO Tour og til sponsorerne som gør alt det her muligt. Banerne hernede er i god stand, og klubben gør et godt stykke arbejde. Også tak til alle de frivillige, som bruger deres fridage på at hjælpe med Live-scoring, takkede en rørt Samooja foran klubhuset.

– Det har været et par hårde år for mig, så jeg vil også gerne takke min træner og min familie, lød de store ord fra Kalle Samooja, der nu har fuld kategori på ECCO Tour i 2014 og 2015.

– Mit fokus for 2014 vil fortsat være på European Challenge Tour. Men det er dejligt, at jeg nu kan spille en masse andre turneringer, så jeg ikke “kun” kan spille de små turneringer i Finland, slutter Samooja, der i 2013 lavede sine birdies på Asian Tour.

Jacob Glennemo og David Palm gav søndag Kalle Samooja hård kamp, og undervejs på finaledagen formåede ingen andre spillere at blande sig i top-3. Med sin andenplads rykker Jacob Glennemo frem på førstepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og han ligner en spiller, der hurtigt vil vende tilbage til den Challenge Tour, han kæmpede på sidste år.

Lasse Jensen blev bedste dansker på en femteplads efter en runde i to under par og en totalscore i fire under.

Christian Bæch Christensen, der befandt sig i en lidt uvant position helt fremme i top-10 stod søndag for presset. Med en runde i par holdt han fast i sin 10. plads efter endnu en stabil runde og sluttede i en under par for turneringen. ”Bæch” ligner en spiller, vi kan komme til at se mere til på ECCO Touren i 2014.

Ligeledes i en under par og på en delt 10. plads sluttede blandt andre Christian Gløét og Anders Schmidt Hansen, mens et par af feltets store navne, Mark Haastrup og Steven Jeppesen sluttede på en delt 18. plads.

Du kan finde resultatet af La Manga Club Championship her. 

Du finder stillingen på Nordic Golf League her.

Comments are closed.