Tillykke til Peter Malmgren med sejren ved Freja PGA Championship på ECCO Tour 2012

Peter Malmgren slog Rasmus Hjelm og Jens Dantorp i omspil ved Freja PGA Championship på ECCO Touren, hvor Lucas Bjerregaard endnu engang kom tæt på uden at vinde.

Dagen igennem lå adskillige spillere side om side og ca. 10 spillere havde undervejs muligheden for at vinde. Det hele endte med et omspil mellem Jens Dantorp, Rasmus Hjelm og Peter Malmgren, der alle sluttede i samlet fem-under-par. Her var Malmgren stærkest, og efter at Dantorp havde spillet sig selv ud af omspillet på første hul, lavede Malmgren birdie på andet og sikrede sig sin første titel siden 2006.

En tydelig rørt Peter Malmgren forklarede efter omspillet, at det betød rigtigt meget for ham at være tilbage som vinder.

– Jeg har så mange følelser, der vælter rundt lige nu, forklarede han med en anelse våde øjne. Jeg har kæmpet hårdt og arbejdet mig i den rigtige retning, og jeg er bare så lykkelig lige nu.

Vildt overfald ødelagde karrieren
Og Peter Malmgren har været meget igennem. Kort tid efter sin sejr på Brundtland i 2006 blev han udsat for et skrækkeligt overfald, og kom ganske tæt på at lade livet. Efter en periode i koma, kom Malmgren til sig selv igen, og mange års genoptræning betyder, at han nu atter kan konkurrere på Nordens førende golfscene. Lidt af et svensk eventyr på en regnkold dag i Nordjylland.

– Vejret var fantastisk for mig. Rutinen spiller ind, når vejret er sådan her, så det var lige, hvad jeg håbede på faktisk, grinede Malmgren i ECCO Tour studiet efter sin sejr.

Rasmus Hjelm og Jens Dantorp delte andenpladsen, og især for Hjelm var denne uges turnering et kærkomment bevis på, at han sagtens kan spille med om sejren. En birdie på 17. hul og et fremragende par putt på 18. betød, at Hjelm kom med i omspillet og gav sig selv muligheden for sejr. Desværre blev det ikke sådan denne gang, men troen på sig selv og på flere topresultater må være tilbage.

Der blev sendt LIVE TV fra afslutningen, og med Thomas Nørret, Mads Vibe-Hastrup og mange flere gæster i studiet, så er det et gensyn værdigt. Videoen vil være at finde på ECCO Tourens hjemmeside fra lørdag morgen.

Mens der blev kæmpet om sejren i omspillet, så lå Lucas Bjerregaard længe til at hive stikket hjem og sikre sig sin første ECCO Tour sejr. Desværre for Frederikshavn-spilleren sneg der sig bogeys in på 15. og 17. hul, hvilket sendte ham tilbage til fire-under-par og altså blot et slag fra omspillet. Endnu en chance smuttede, men endnu engang fik 21-årige Bjerregaard bevist, at han blander sig i topstriden hver uge.

Steen Tinning sluttede sammen med Lucas Bjerregaard på fjerdepladsen i fire-under-par, mens Thomas Nørret sluttede på sjettepladsen et slag yderligere tilbage.

Comments are closed.