Anders Schmidt Hansen fører Race to Himmerland sammen med Eirik Tage Johansen efter første runde.
Anders Schmidt Hansen fører Race to Himmerland sammen med Eirik Tage Johansen efter første runde.

Det var et par yderst rutinerede herrer, der tog teten på førstedagen af ECCO Tour finalen, Race to Himmerland Pro/Am. Danske Anders Schmidt hansen og den flerårige European Tour spiller, Eirik Tage Johansen fra Norge, formåede begge at komme Garia Course rundt i 65 slag, hvilket giver dem en delt føring i fire under par.

Race to Himmerland Pro/Am afvikles på både Garia Course og Europa Tour banen, Backtee Course. Banerne varrierer en del i sværhedsgrad, så de spillere, der kom bedst rundt på den væsentligt sværere Backtee Course, kan se frem til en lidt lettere oplevelse fredag, hvor der byttes bane.

Fælles for begge baner var det dog, at vinden torsdag spillede en stor faktor. På Backtee Course formåede ingen spillere at bryde par, mens Anders Schmidt Hansen og Eirik Tage Johansen med fire under par var bedst på Garia Course – og i feltet.

– Det var meget stabilt i dag. Jeg var god til at holde mig ude af problemer, og når jeg var i problemer, så holede jeg nogle gode putts for par. Jeg puttede i det hele taget godt, fortæller Anders Schmidt Hansen til ECCO Touren.

Den mangeårige Challenge Tour profil får igen fredag brug for al den erfaring og rutine, han kan mønstre. Her skal han prøve kræfter med Europa Tour banen, Backtee Course, og med endnu mere blæst forude, så ligner det en meget svær opgave.

– I morgen bliver en udfordring med den vind. Det skal slås en masse kreative slag, tror jeg, så det skal nok blive en spændende dag, slutter Anders Schmidt Hansen.

Mens Anders Schmidt Hansen og Eirik Tage Johansen fører Race to Himmerland efter førstedagen, så holder også Kasper Estrup og Mark Haastrup sig i top-5. Estrup kom rundt i tre under par og Haastrup i to under, begge spillere på Garia Course.

På den sværere Backtee Course formåede Sondre Erevik Ronold, Björn Hellgren og Nikolaj Nissen at komme rundt i par. Daniel Løkke og Rasmus Hjelm, som kæmper en indædt kamp for en plads på Challenge Touren, kom rundt i tre over par, men kan med en god runde fredag avancere kraftigt i stillingen.

Du finder stillingen ved Race to Himmerland her.

I holdkonkurrencen lagde Aars Hotel (med Niklas Bruzelius som professionel) sig i spidsen efter en flot runde i 60 slag, ni under par.

Du kan se stillingen i holdkonkurrencen ved Race to Himmerland Pro/Am her.