Mads Søgaard lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014

Mads Søgaard (th.) lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson (tv.), efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson 2014

I årets sidste turnering på Nordic Golf League fik Mads Søgaard sit absolutte gennembrud som professionel golfspiller, da han vandt Svedala Open hosted by Peter Hanson på Bokskogen GK i Sverige.

Mads Søgaard gik ind til dagens finalerunde med en føring på tre slag. Aldrig i løbet af finalerunden var en modstander indenfor to slag af det store Ikast-talent, der dog kæmpede med spil og nerver undervejs.

– De første ni huller var ret stabile. Jeg havde styr på det, og jeg var ikke nervøs. Men det blev jeg så til gengæld til sidst, grinede Søgaard, der måtte se et femslags forspring skrumpe til to slag inden dagens sidste fem huller.

– De sidste ni huller var en hård omgang. Jeg spillede ikke godt, og jeg kunne mærke nerverne spille mig et puds. Men det var tilfredsstillende at kunne holde de andre bag mig, forklarede Mads Søgaard, der med sejren slutter sæsonen på en niendeplads på GolfBox Nordic Golf League Ranking 2014.

Undervejs i Svedala Open nåede Mads Søgaard også at lave hole in one og snuppe banerekorden fra selveste José Maria Olazábal.

Sæsonen har for Mads Søgaard vist glimt af det enorme potentiale, den krøllede midtjyde besidder, men der har til tider været langt mellem snapsene. Han er nu helt skadesfri, formen ser ud til at være der, og det skal derfor blive spændende at følge Mads Søgaard ved den kommende European Tour Q-School i november. 

Kamp om Challenge Tour pladserne
David Palm sluttede turneringen som nummer to, hvilket var en gevaldig torn i øjet på danske Rasmus Hjelm. Palm snupper således femtepladsen på Nordic Golf League 2014, og tilslutter sig, Jacob Glennemo, Jesper Billing, Steven Jeppesen og Elias Berheussen som de fem oprykkere til European Challenge Tour 2015.

Og for at gøre ondt værre for nordjyske Hjelm, så betød en bogey på sidste hul, at han gled ned som nummer syv på ranglisten. Således er Oscar Zetterwall nummer seks og dermed første “reserve”, til de fem pladser, såfremt én eller flere af førnævnte forbedrer deres kategori på Tourskolen.

Jesper Billing skuler humoristisk til sin overmand og onde ånd, Jacob Glennemo, der løb med FREJA Final 4Four og det unikke Maurice Lacroix ur.

Jesper Billing skuler humoristisk til sin overmand og onde ånd, Jacob Glennemo, der løb med FREJA Final 4Four og det unikke Maurice Lacroix ur.

Du kan se resultatet af Svedala Open by Peter Hanson her.

Dagens anden helt store sejrsherre på Bokskogen GK var svenske Jacob Glennemo. Gennem hele året har Glennemo og Jesper Billing kæmpet side om side på diverse ranglister, og selvom Billing i dag kom ganske tæt på, så løb Glennemo med det hele.

Sejren på GolfBox Nordic Golf League Ranking betød, at C6 Championship Ring røg på Glennemos finger, mens sejren i FREJA Final 4Four indbragte den sympatiske svensker et Maurice Lacroix ur til en værdi af 87.000 kroner.

Du kan se resultatet på FREJA Final 4Four her.

Du finder slutstillingen på GolfBox NGL Ranking her.

 

 

Comments are closed.