Mads Søgaard lavede torsdag karrierens første hole in one på hul 10 på Bokskogens GK. Han fører Nordic League finalen, og "stjal" banerekorden fra selveste José Maria Olazábal.

God dag på kontoret! Mads Søgaard lavede torsdag karrierens første hole in one på hul 10 på Bokskogens GK. Han fører Nordic League finalen, og “stjal” banerekorden fra selveste José Maria Olazábal.

Danske Mads Søgaard fører Nordic Golf League finalen på Bokskogen GK efter en fantastisk første runde i 64 slag, syv under par. Dermed snupper Søgaard banerekorden fra legendariske José Maria Olazábal på en dag, hvor han også lavede sin første hole in one.

Torsdag begyndte årets finale på ECCO Tour og Nordic Golf League. Svedala Open by Peter Hansson har de 36 bedste spillere fra Nordic Golf League 2014 i feltet, og bedst af alle på førstedagen var danske Mads Søgaard.

En runde i 64 slag, syv under par, giver Søgaard et forspring på et slag til svenske Erik Oja og to slag til ligeledes blågule Christopher Feldborg-Nielsen.

En helt speciel dag
Runden var på mange måder en helt særlig en af slagsen. Ikast-spilleren præsterede således en hole in one på banens 10. hul på vej mod den score, der efter mange år endelig fik skovlen under en legendarisk spanier. Banerekorden tilhørte nemlig indtil i dag den dobbelte US Masters vinder, José Maria Olazábal.

 – Jeg slog en blød 8’er, landede den en meter bag hullet, og så spandt den tilbage og gik i. Det hele føles rigtigt godt lige nu, fortalte Mads Søgaard om dagens hole in one, der faktisk var karrierens første af slagsen.

Og for at det ikke var nok, blev Jose Maria Olazábals fremviste scorekort i klubhuset på Bokskogens GK byttet ud med det danske stortalents efter runden. 

En langsom men sikker dansk start i skæbneturnering
Næstbedste dansker efter førstedagen er Martin Ovesen, der kom banen rundt i to under par. Det placerer Koldingspilleren som nummer syv. Ovesen blev nummer to i sidste uge ved Race to Himmerland og ser ud til at have taget formen med sig til Sverige, selvom to sene bogeys ødelagde dagens runde en smule.

Sammen med Ovesen ligger den dansker, der måske har mest på spil i denne uge. Rasmus Hjelm, der er bedste dansker på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og dermed mest aktuel i forhold til at tage en af de fem pladser til European Challenge Tour, kom godt igen efter en dårlig start. Efter at have været to over par, fik Hjelm styr på spillet og med sine to under par, holder han bestemt liv i drømmen om European Challenge Tour 2015.

Hjelm er inden denne uge på sjettepladsen, og der skal en absolut topplacering til, hvis han skal kravle tilbage til top 5, og dermed sikre sig et kort til Challenge Touren i 2015. I første omgang skal Hjelm forsøge at indhente og overhale Oscar Zetterwall på ranglistens femteplads. Og Zetterwall viste tegn på nerver torsdag, og måtte nøjes med en runde i en over par.

Sjettepladsen på GolfBox NGL Ranking er dog ej at fornægte, da den vil give et Challenge Tour kort, såfremt at en spiller i top-5 forbedrer sig kategori på Tourskolen i november. Det scenarie, der virker særdeles realistisk. Måske endda så realistisk, at også syvende- og ottendepladsen kan være værd at kæmpe for.

Et slag efter Ovesen og Hjelm ligger Patrick O’Neill som nummer 12 i en under par, mens Nicolai Kristensen er i par og på en delt 16. plads.

Se stillingen ved Svedala Open by Peter Hansson her.

 

 

Comments are closed.