Steen Tinning flytter til USA og prøver lykken på den amerikanske Champions Tour.

Steen Tinning flytter til USA og prøver lykken på den amerikanske Champions Tour.

Steen Tinning spiller i disse dage med ved DAT Masters by Visit Tønder på den danske ECCO Tour. 

Større ting kan dog være på vej for en af de spillere, der for alvor fik placeret Danmark på det internationale golfkort.

Farvel til Danmark – Hello Florida
Mens Tinning og resten af feltet spiller om adgang til både, Made in Denmark på European Tour, og European Challenge Tour fra næste sæson, så har Steen Tinning taget en beslutning, som for alvor vil vende op og ned på hverdagen.

– Jeg har fået et særligt atlet-visum, som betyder, at jeg kan opholde mig og spille i USA i fem år, hvorefter det er realistisk at få det forlænget yderligere. Derfor har vi nu solgt huset og rejser inden længe til Florida og bosætter os i Sarasota på vestkysten af Florida, fortæller Steen Tinning til ECCO Touren om sin store beslutning.

– Jeg føler ikke, at jeg har så meget at tabe. Alt hvad jeg gør golfmæssigt er med henblik på at etablere mig på den amerikanske Champions Tour. Det er det ultimative mål, og mit mål for denne sæson er egentlig også ”bare”, at komme tættere på målet.

– Jeg har ingen kategori til den amerikanske Champions Tour. Jeg er inde i de tre Majors, så der skal jeg bare gøre det godt, og så kommer jeg nok også ind i nogle flere, fortsætter Tinning entusiastisk i recording area ved DAT Masters by Visit Tønder.

Champions Tour – et vanvittigt nåleøje
Lykkes det for Steen Tinning at spille sig til en fast plads på den amerikanske Champions Tour, så vil lykken være gjort. Også økonomisk. Enorme summer er på højkant, ligesom en ekstra lukrativ pensionsordning er indenfor rækkevidde.

Betingelserne er dog anderledes på den amerikanske Champions Tour. Mens pengene er store, så er det adgangsgivende nåleøje mikroskopisk lille. I alt beholder blot 30 spillere årligt sit kort og dermed sin plads på Touren, og det er bestemt ikke hvem som helst, 51-årige Tinning skal vippe af pinden.

– Niveauet er vanvittigt højt, og der er kun 30 spillere, der holder sit kort, så det er en hård nyser. Når man kigger på de spillere, som spiller fast på Champions Tour, så må jeg indrømme, at det er verdensklassespillere. Spillere, der altid har været bedre end mig, og faktisk er det navne fra en liga, som jeg aldrig har befundet mig i. Spillere som Tom Lehman, Fred Couples, Bernhard Langer, Miguel Angel Jimenez er jo ovenikøbet uhyggeligt gode fortsat, fortæller Tinning.

Og med tanke på US Masters for blot to uger siden, hvor Bernhard Langer, Fred Couples og Miguel Angel Jimenez, alle sluttede i Top-10, så vil det være en vanvittig bedrift for Steen Tinning at bide sig fast på en af verdens mest prestige-fyldte golf tours.

Steen Tinning skal i denne uge bide skeer med de skandinaviske opkomlinge, og med navne som Daniel Løkke, Jeff Winther, Steven Jeppesen, Jacob Glennemo, Lars Johansen og Rasmus Hjelm i feltet, så får Tinning lejlighed til at vise, at den amerikanske Champions Tour er en realistisk målsætning.

DAT Masters by Visit Tønder afsluttes fredag, og du kan følge Steen Tinning og de øvrige spillere direkte, når der fredag eftermiddag sendes LIVE TV fra Rømø.

Følg Live scoring fra DAT Masters by Visit Tønder her.

Comments are closed.