Lucas Bjerregaard får næppe sin ECCO Tour sejr denne gang, men kan fortsat nå en topplacering ved Backtee Race to Himmerland

Feltets største navne er begyndt at nærme sig toppen af leaderboardet ved Backtee Race to Himmerland, der er ECCO Tourens sæson-finale. Steen Tinning, Knud Storgaard, Joachim Bäckström, Jens Fahrbring, Jens Dantorp og Mark Haastrup er alle inden for rækkevidde af den førende finne, Janne Mommo, i otte-under-par.

Selvom årets helt store danske ECCO Tour profiler, Jeff Winther og Lucas Bjerregaard, nok er for langt tilbage i stillingen ved Backtee Race to Himmerland forud for lørdagens finalerunde, så er der lagt op til en stor finale med mange store profiler. Finske Janne Mommo har lagt sig i front for turneringen med en runde i fire-under-par på Backtee New Course. Mommo er samlet otte-under-par, og et enkelt slag foran de nærmeste forfølgere.

Benny Ahlenbäck er en del af et trekløver i syv-under-par, og svenskeren stod også for dagens helt store runde på Backtee New Course.  67 slag, seks-under-par, stod der på scorekortet, da Ahlenbäck skrev under efter runden, og det er ny banerekord på den re-designede bane.

Sammen med Ahlenbäck i syv-under-par ligger danskerne Simon Gundorph og Daniel Slott Mogensen. Gundorph var tre-under på dagens runde på Backtee New Course, hvilket var en af dagens flotteste runder.

Duksen efter første runde, Jacob Pingel Lauridsen, faldt tilbage som nummer fem i seks-under-par. Den femteplads deler han med Knud Storgaard.

På Garia Old course kæmpede feltets anden halvdel under en anelse sværere betingelser. Jeff Winther der med en sejr ved Backtee Race to Himmerland fortsat har muligheden for en af de fem Challenge Tour kort til næste sæson, fik i høj grad taget revanche for torsdagens 80’er. En runde i 63 slag på Old Course sender Winther tilbage i par for turneringen. Mens en sejr fortsat er yderst urealistisk, så fik Winther dog igen vist, at hans topniveau ligger uhyggeligt langt over hans bundniveau.

Årets ECCO Tour spiller, Lucas Bjerregaard, kæmpede for anden dag i træk med en skrantende helbred, men på fredagens runde formåede han alligevel at skyde fem-under-par. Det sender Bjerregaard til samlet en-over-par, og med en super runde lørdag, så kan Bjerregaard fortsat nå endnu en top-10 placering.

Jens Dantorp, der sidste år vandt ECCO Tour finalen, Backtee Race to Himmerland, ligger sammen med Daniel Løkke, Mark Haastrup og Joachim Bäckström i fire-under-par for turneringen og har gode muligheder for at snuppe sejren lørdag. Sidstnævnte Joachim Bäckström havde fredag en sjov dag på kontoret med en runde der bød på både en eagle, en hole-in-one, en tripple-bogey og meget andet.

Du kan følge Backtee Race to Himmerland finalen lørdag middag, hvor der sendes direkte WEB-TV fra kl. 13.00. Følg med her på siden eller på ECCOTour.org, hvor du altså kan se direkte billeder fra finalen.

Comments are closed.