Joakim Rask check2

Joakim Rask vandt Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel 2013

Det blev langt om længe til sejr til Joakim Rask på ECCO Touren, da han fredag i suveræn stil vandt en ren svensk finale ved Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel på Stensballegaard Golf. Patrick O’Neill havde en dårlig dag på kontoret og blev nummer fire.

Joakim Rask spillede for anden dag i træk nærmest fejlfrit, og den store svensker var aldrig i fare i hverken sin semifinale eller i finalen. I begge tilfælde lukkede Rask sin match allerede på 14. hul. Først blev Victor Almström sat til vægs med 5&4 og i finalen måtte Niclas Johansson indkassere et lige så svidende og identisk nederlag. Dermed vandt den tidligere Europatour-spiller for første gang på ECCO Touren og blev 75.000 kroner rigere.

– Det var også på tide, grinede en lettet og tilfreds Rask i sit vinderinterview. 

– Det var en fantastisk turnering. Fantastisk bane her på Stensballegaard og fantastisk setup af Mercedes-Benz og Ejner Hessel, takkede Joakim Rask efter sin sejr med henvisning til især de mange Courtesy Cars, som spillerne ugen igennem er blevet fragtet rundt i.

– Det var sjovt at spille matchplay igen, selvom det også var hårdt at gå 36 huller hver dag, fortsatte Rask, inden han havde et ønske for næste sæson.

– Jeg håber, at vi skal spille den her turnering igen næste år. Eller det vil sige, at jeg håber jo faktisk, at jeg ikke skal spille på ECCO Touren næste sæson, men hvis jeg skal, så håber jeg, at vi skal spille den igen næste år, griner Rask, der atter håber at vende tilbage til Challenge Touren eller måske endda Europatouren.

Mens fredagen blev en total triumf for Joakim Rask og for Sverige, så måtte eneste danske semifinaledeltager, Patrick O’Neill indkassere nederlag i både semifinale og i kampen om tredjepladsen. Dermed slutter Patrick O’ Neill på fjerdepladsen og må “nøjes” med 22.500 kroner til ranglisten. En flot check selvom den unge dansker havde sat næsen op efter mere.

Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel har været en stor succes med masser af spændende matcher. Martin Leth Simonsen blev bedste amatør og viste, at netop hulspilsformen lader nye navne komme til fadet. Forhåbentligt er Mercedes-Benz Matchplay – by Ejner Hessel kommet for at blive.

Du kan klikke dig igennem alle resultaterne her.

 

 

Comments are closed.