Marcus Kinhult er igen i år med ved Mediter Real Estate Masters på PGA Catalunya Resort. Kan den 19-årige svenske Europa Tour komét sætte ECCO Tour profilerne på plads?
Marcus Kinhult er igen i år med ved Mediter Real Estate Masters på PGA Catalunya Resort. Kan den 19-årige svenske Europa Tour komét sætte ECCO Tour profilerne på plads?

Søndag starter ECCO Tour 2016, når Winter Series på den prestigefyldte PGA Catalunya Resort indledes med Mediter Real Estate Masters.

Mediter Real Estate Masters er den første af to turneringer på det nordspanske topanlæg, og med den svenske golfkomét Marcus Kinhult i feltet, får de faste ECCO Tour og Nordic Golf League spillere kamp til stregen ved både Mediter Real Estate Masters og PGA Catalunya Resort Championship.

Marcus Kinhult, der også deltog ved ECCO Tour Winter Series i 2015 – dengang som amatør – formåede i november at kvalificere sig til Europa Touren via den europæiske Q-School. Og eftersom det skete på netop PGA Catalunya Resort må Kinhult regnes blandt de største favoritter de kommende dage.

– Jeg har ikke fået så god en start på sæsonen på Europa Touren, så jeg håber, at gensynet med anlægget her kan sætte gang i noget godt, fortæller Kinhult til ECCO Touren.

19-årige Kinhult kom tæt på sejren ved sidste års Mediter Real Estate Masters, men det var alligevel først i juni ved Nordea Masters på Europatouren, at Kinhult for alvor brændte igennem. I det stærke Europa Tour felt, gik Kinhult uimponeret til værks, og lørdag var den daværende amatør-komét så langt fremme, at han udgjorde den ene halvdel af førerbolden.

Den store opmærksomhed blev for meget for den dengang 18-årige svensker, og han sluttede som nummer 33. Den flotte optræden gav et wild card til Omega European Masters i Schweiz, hvor Kinhult igen gjorde opmærksom på sig selv. Denne gang med en imponerende 10. plads.

ECCO Tour profiler håber på god start
Marcus Kinhult får det dog ingenlunde nemt ved Mediter Real Estate Masters. Samtlige af de stærkeste Nordic Golf League spillere er nemlig klar til årets første ECCO Tour, og danske profiler som Rasmus Hjelm, Daniel Løkke, Peter Vejgaard og Martin Ovesen skal forsøge at tage første stik i jagten på Challenge Touren.

– Det bliver godt at komme i gang på ECCO Touren. Det er nogle vigtige turneringer, som tæller godt på ranglisten, så jeg håber, at den hårde træning hele vinteren bærer frugt, fortæller Daniel Løkke til ECCO Touren.

Lasse Jensen (tv.) og Victor Østerby (th.) viste begge storform på PGA Catalunya Resort i 2015.
Lasse Jensen (tv.) og Victor Østerby (th.) viste begge storform på PGA Catalunya Resort i 2015.

Mere Europa Tour konkurrence
Foruden de sædvanlige Nordic Golf League profiler, så er Asien Tour profil Victor Østerby og Europa Tour spiller Lasse Jensen også klar til Mediter Real Estate Masters. Og Lasse Jensen, der ofte benytter ECCO Tourens turneringer som forberedelse til større opgaver, ser frem til gensynet med ECCO Touren og et anlæg, hvor også han har gode minder.

– Jeg kan rigtigt godt lide PGA Catalunya Resort. Det var også her, jeg sikrede mig Europa Tour kortet tilbage i november, fortæller Lasse Jensen.

– Det er perfekt for mig, at jeg kan spille med her i denne uge, så jeg kan holde mig skarp. Min kategori betyder, at jeg ikke kommer ind i de Europa Tours, der ligger i Østen, men så må jeg holde mig klar og slå til, når jeg får chancen, forklarer Lasse Jensen, der håber at kunne blande sig i topstriden de næste dage.

– Golf er en svær sport, så selvom jeg har Europa Tour kategori, så kan man bestemt ikke forvente, at man bare kan komme forbi og vinde på ECCO Touren. Springet fra de bedste spillere på ECCO Touren til Europa Touren er ikke så stort, så der er rigtigt mange dygtige spillere med her. Men det er klart, at jeg håber, jeg kan spille med om sejren, for det er da det sjoveste, griner Lasse Jensen.

Du kan finde hele startlisten for Mediter Real Estate Masters her.

Du kan desuden følge med på LIVE scoring fra søndag morgen her.