Daniel Løkke gik 68 i første runde af ACTONA PGA Championship 2013

Daniel Løkke gik 68 i første runde af ACTONA PGA Championship 2013

En række hjemmebanespillere fik en flot start ved ACTONA PGA Championship i Holstebro Golfklub, hvor en svensk komet igen stjal billedet.

Holstebro-profilerne, Nicolai Kristensen, Daniel Løkke, Kristian Grud, Martin Amtkjær og Christoffer Lange er alle i top-20. Oliver Snedker Jespersen er bedste dansker efter en imponerende 67’er, mens svenske Sebastian Söderberg fortsætter hvor han slap i Kokkedal, og med en skræmmende 64’er og en førsteplads ligner han den næste svenske ECCO Tour komet.

Nicolai Kristensen og Daniel Løkke bedste lokale
Førstedagen af ACTONA PGA Championship – Presented by Tang Biler bød på flot golf på en pragtfuld bane, der dagen igennem var skiftevis hærget af kraftige regnbyger og overstrålet af sol. Det 154 mand store felt slap relativt nådigt fra mødet med den krævende bane, men i alt formåede blot otte spillere dog at bryde par.

Nicolai Kristensen, der fortsat er amatør, er bedste Holstebro-spiller og næstbedste dansker i det stærke felt. Kristensen kom banen rundt i 68 slag, to-under-par, hvilket rækker til en fjerdeplads. Æren som bedste holstebrogenser og placeringen som nummer fire må Nicolai Kristensen dele med klubkammeraten Daniel Løkke, der rejste sig efter en bogey- bogey start på runden, og ligeledes kom rundt i 68 slag, to-under-par.

 – Det var rigtigt godt i dag. Jeg kom godt igen efter bogeys på de to første huller, hvor det regnede helt vildt, forklarede Daniel Løkke efter runden.

 – Jeg spiller rigtigt solidt resten af runde, og jeg er meget tilfreds. Banen står fantastisk, og det er super fedt at spille på hjemmebane i den her uge og endda have lidt tilskuere med rundt, sagde Løkke, der også mener, at hjemmebanefordelen er svær at bortforklare.

 – Banen er ret svær, og det er helt sikkert en fordel at kende den. Det kan man også se på stillingen, hvor jeg vist langt fra er eneste Holstebro-spiller, der har haft en god dag i dag, smiler Daniel Løkke, inden han fortsætter “ned-varmningen” efter runden.

Imponerende runde af svensk komet

Sebastian Söderberg satte en tyk streg under, at han er fremtiden mand. En runde i 64 slag, og han fører ACTONA PGA Championship efter første runde.

Sebastian Söderberg satte en tyk streg under, at han er fremtidens mand. En runde i 64 slag, og han fører ACTONA PGA Championship efter første runde.

Mens Holstebro kan prale af at have fem mand i top-20 efter førstedagen, så kan Sverige endnu engang prale af at have taget føringen. Ved sidste ECCO Tour, Willis Masters i Kokkedal, dukkede Sebastian Söderberg op som et ganske ubeskrevet blad, men på første runde af ACTONA PGA Championship beviste han, at sejren ved Willis Masters på ingen måde var en enlig svale.

Dagens i særklasse bedste runde, 64 slag (-6), stod der nemlig Söderberg på. Den nye svenske komet, der netop er turnet professionel efter et succesfuldt college-ophold i USA, missede en enkelt green hele dagen – hvor han efterfølgende chippede i for birdie. Den fejlfri runde i seks-under-par, giver Söderberg et forspring på to slag til landsmanden Filip Brattse.

En stribe af ECCO Touren og Nordic Golf Leagues sædvanlige føredukse ligger længere tilbage i stillingen, hvor blandt andre Jesper Kennegård og Joakim Rask allerede på førstedagen måtte vinke farvel til vinderchancerne efter runder i henholdsvis 76 og 78.

Holstebro Golfklubs anlæg spilles i denne uge som par 70, da banens andet hul grundet store mængder regn, er kortet ned fra par-5 til et par-3 hul.

Du kan finde stillingen i ACTONA PGA Championship – by Tang Biler Volkswagen Holstebro her.

 

Comments are closed.