Per Barth (mf)) vandt Kitchen Joy Championship by Eventyret Fyn 2015, mens Aksel Kristoffer Olsen (th.) blev nummer to. Til venstre ses bogmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen.
Per Barth (mf)) vandt Kitchen Joy Championship by Eventyret Fyn 2015, mens Aksel Kristoffer Olsen (th.) blev nummer to. Til venstre ses bogmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen.

Svenske Per Barth viste nerver af stål, da han lørdag vandt Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn. Den langtslående svensker åbnede aldrig døren for sine nærmeste forfølgere, og vandt sin første ECCO Tour sejr i samlet 12 under par.

Mads Kristensen sikrede sig karrierens bedste ECCO Tour resultat, da han sluttede på en delt tredjeplads, mens Nikolaj Nissen, Patrick O’Neill, Martin Amtkjær og Rasmus Hjelm alle sluttede på den populære sjetteplads i seks under par.

Det blæste nok en gang en voldsom vind ude fra vest, da spillerne lørdag morgen drog ud på de sidste 18 huller ved Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn på HC Andersen Golfs åbne anlæg.

På trods af den hårde vind og den uvante førerboldssituation, så var der ingen slinger i den svenske vals for Per Barth, som dagen igennem var i fuld kontrol. Ingen af konkurrenterne var nogensinde tættere på end to slag, og da Barth stod på 18. tee, havde han et forspring på fire slag.

En ubetydelig bogey betød karrierens første ECCO Tour sejr til Per Barth.

På andenpladsen sluttede overraskende den norske amatørspiller, Aksel Kristoffer Olsen, i ni under par. Med sin amatørstatus følger også eksklusionen fra andel i præmiepengene, og da danske Mads Kristensen sluttede på en delt andenplads, var det okay, at manden lige foran var amatør.

Mads Kristensen sluttede som nummer tre ved Kitchen Joy Championship by Eventyret Fyn og sikrede sig karrierens bedste resultat.
Mads Kristensen sluttede som nummer tre ved Kitchen Joy Championship by Eventyret Fyn og sikrede sig karrierens bedste resultat.

Karrierens bedste til Mads Kristensen
– Jeg synes, jeg blev snydt for en birdie på sidste hul og dermed også snydt for andenpladsen. Så det er da meget fint, at Aksels penge bliver sendt videre ned til os, der delte tredjepladsen, griner en meget tilfreds Mads Kristensen, der for første gang blandede sig helt fremme på ECCO Touren.

– Det var sjovt at være med fremme. Jeg var lidt spændt på at se, hvordan kroppen ville reagere, når jeg var med fremme, men det var rigtigt positivt det hele, fortæller Silkeborg Ry spilleren, der glædede sig over hele ugen.

– Spillet har været godt hele ugen, og det er dejligt, at jeg kan tage lidt af takterne med fra træningsbanen. Jeg må også tilstå, at banen her på HC Andersen Golf passer mig rigtigt godt. Jeg slap afsted med et par rigtigt skæve drives undervejs, så hvor jeg tit har følt, at jeg har manglet marginalerne, så var de nok lidt på min side i denne uge, afrunder Mads Kristensen.

På en delt sjetteplads i seks under par, og altså to slag efter Mads Kristensen, sluttede det danske firkløver med Patrick O’Neill, Martin Amtkjær, Rasmus Hjelm og Nikolaj Nissen. Mest tilfreds af de fire, vil Rasmus Hjelm nok være, da han under finaledagens svære betingelser kom rundt i 68 slag, og dermed vendte en anonym indsats til endnu et topresultat.

Du kan finde resultatet af Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn her.

Du kan desuden se et ældre klip med Per Barth, hvor han forklarer, hvordan han har lært at slå bolden op mod 350 meter. Se første del her og anden del her.