Her ses Lucas Bjerregaard ved Willis Masters i 2012, hvor han tabte i omspil. Den traditionsrige turnering spilles i 2014 for fjerde gang i dagene 03. - 05. september.

Her ses Lucas Bjerregaard ved Willis Masters i 2012, hvor han tabte i omspil. Den traditionsrige turnering spilles i 2014 for fjerde gang i dagene 03. – 05. september.

Gennem december vil ECCO Touren åbne en låge  i ECCO Tour kalenderen hver dag.

Via ECCO Tour Julekalenderen, vil vi løfte sløret for samtlige turneringer på ECCO Tour kalenderen 2014, og tilmed løbende inkludere en række spændende overraskelser og konkurrencer. Derfor håber vi, at du vil læse med hver dag.

Låge nr. 17. Willis Masters er igen i 2014 på ECCO Tour programmet, og igen afvikles turneringen på Kokkedal Golfklubs hyggelige anlæg nord for København. Lokale navne gjorde i 2013 turneringen til en stor succes på alle parametre, men kan den stærke Kokkedal-elite fortsætte dominansen?

Kokkedal Golfklub er ikke nogen indviklet golfbane. Der er ikke mange blinde slag, og ikke nogen vilde overraskelser på den lækre parkbane. Alligevel beviste Willis Masters 2013, at det er en kæmpe fordel at spille på hjemmebane. Med tre mand i top-7, fire mand i top-23 og hele fem mand i top-40, dominerede Kokkedal-profilerne turneringen fra start til slut, selvom det blev til svensk sejr. (Se resumé af den dramatiske finale nederst i artiklen)

– Vi var tæt på at få en vinder fra Kokkedal i 2013, og flere andre lokale spillere blandede sig også i topstriden. Det satte sit tydelige præg på turneringen, hvor der var rigtigt mange tilskuere på finaledagen. I 2014 håber vi, at det lykkes at drage fordel af hjemmebanen for en af vores dygtige Pro’er eller måske endda amatører, lyder det fortrøstningsfuldt fra manager i Kokkedal Golfklub, Ken Lauritsen, der på klubbens vegne glæder sig over gensynet med Willis Masters.

– Kokkedal Golfklub ser for fjerde år i træk frem til at lægge græs til ECCO Tourens Willis Masters, der sammen med mange andre aktiviteter bidrager til klubbens ambition om, at medvirke til at skabe udviklingsmuligheder for golfsportens unge talenter. Det ligger os endnu mere nært nu, hvor vi kan se, at vores egne talenter kan bruge ECCO Touren som springbræt, fortæller Ken Lauritsen med henvisning til Kokkedal-profilen, Jeff Winther, der sidste år kvalificerede sig til Challenge Touren.

Stemningen foran 18. green, Kokkedal Slot og klubhuset er altid fantastiske ved Willis Masters

Stemningen foran 18. green, Kokkedal Slot og klubhuset er altid fantastisk ved Willis Masters.

– Hvert år samler klubben nemt et stort antal frivillige, der gerne bruger flere dage på at hjælpe til, mens de kommende golfstjerner dyster på græstæppet. En del af klubbens medlemmer nyder også at blive inviteret til en af turneringens eftertragtede Pro-Am dage, som tak for lån af banen, uddyber Ken Lauritsen positivt omkring den stemning, der hviler over Kokkedal Golfklub under Willis Masters.

Selvom Kokkedal Golfklub fra 03. – 05. september 2014 næppe vil have sin største profil til start ved Willis Masters, så håber golf-manageren, at der alligevel igen vil være Kokkedal dominans at spore.

– Jeff Winther er jo på Challenge Touren nu, og dét er vi stolte af, at vores turnering har været med til at sikre. Jeff spillede fantastisk sidste år, og han vil bestemt blive savnet i toppen af leaderboardet uge efter uge. Men jeg tror og håber, at der vil være nye spillere, som kan løfte arven efter Jeff, og hvis Jeff kan finde plads i sin Challenge Tour kalender, håber vi da også meget at se ham til start ved Willis Masters, slutter Ken Lauritsen.

I 2013 markerede Kokkedalspillerne sig på fornemmeste vis, Ken Lauritsen har bestemt noget at have sin optimisme i. Simon Gundorph blev nummer tre i turneringen blot et enkelt slag fra omspillet med Sebastian Söderberg og Oskar Henningsson. Jesper Lerchedahl blev nummer fire, Jeff Winther nummer syv, Niklas Nørgaard Møller nummer 23 og Jacob Roth nummer 39. Fantastiske resultater af det Kokkedal-arsenal, der netop havde skudt sig til sølv ved DM for hold få dage forinden.

Willis Masters kan være endestationen
I 2014 afvikles
Willis Masters fra den 03.-05. september, og det er dermed sidste udkald for en række spillere, inden den nye finaleserie, FREJA Final 4 Four, indledes den 17. august. 

– Der bliver masser at spille for ved Willis Masters. For de spillere, der ligger i toppen, vil der naturligvis blive fokuseret på top-5 på Golfbox Nordic Golf League Ranking, som sikrer spillerne en plads på Challenge Touren året efter. Men for de spillere, som enten har spillet få turneringer og derfor ligger langt nede på ranglisten, eller for de spillere, der bare ikke har leveret ret godt hele året, så skal man kæmpe for en plads i top-150 og dermed forlænge sin sæson, fortæller ECCO Tour ejer, Flemming Astrup.

– Top-150 på Nordic Golf League Ranking får adgang til FREJA Final 4 Four, og derfor vil der være en masse individuelle kampe, der skal kæmpes på Kokkedal Golfklub ved Willis Masters, slutter Flemming Astrup.

De 150 spillere, der kvalificerer sig til FREJA Final 4 Four, kan se frem til en sæsonafslutning med fire stortopslåede turneringer og flotte præmiepenge.

Du kan se en præsentation af Kokkedal Golfklubs skønne anlæg nedenfor.

Konkurrence: Hver dag frem til jul udlodder ECCO Tour et dusin Srixon Z Star bolde i en konkurrence på Facebook. Du finder dagens konkurrence her. 

Skriv dit svar under artiklen her eller på Facebook senest i morgen kl. 11.59. Der trækkes lod mellem de rigtige svar, og vinderen får et dusin Srixon Z Star bolde. Alle der svarer rigtigt deltager automatisk i lodtrækningen om et par ECCO sko den 24. december. Held og lykke.

Svarer du her på siden, skal du huske at skrive dit fulde navn samt dit svar. Vinderen offentliggøres både nedenfor og på Facebook. Da ECCO Tourens kontor lukker ned fra den 19. december, så vil disse præmier først blive sendt efter nytår.

Dagens konkurrence: Willis Masters vil være sidste turnering for nogle spillere i 2014. Men hvor mange spillere kvalificerer sig til FREJA Final 4 Four?

Comments are closed.