Lars Johansen

Lars Johansen satte med ni birdies på stribe en helt fantastisk rekord ved Bravo Tours Open på Nivå Golf

Lars Johansen stjal fuldstændig billedet på førstedagen af Bravo Tours Open på Nivå Golf. Danskeren lavede hele ni birdies i træk, hvilket er en tangering af den bedste birdie-stribe nogensinde på en større professionel golf tour.

Lars Johansen startede ellers ugen skidt, da han blev ramt af en vildtfarende bold. Det medførte, at Johansen måtte udgå fra sin pro-am forud for Bravo Tours Open. I dag tog han så revanche.

Efter en par på banens første hul indledte Johansen sin fantastiske stime. Fra hul to til hul ti, var scorekortet fuldstændigt blodrødt, og selvom runden efterfølgende ikke udviklede sig yderligere, så vil de ni birdies fra hul to til ti for altid blive husket af hovedpersonen selv.

– Det var helt vildt. Jeg var ni under par efter ti huller, men det var som om, jeg ikke helt forstod det, lød det fra Lars Johansen efter den vanvittige runde i 63 slag, otte-under-par.

– Det var egentlig ikke fordi jeg følte, at jeg blev nervøs. Men det sving, jeg har arbejdet på, forsvandt i hvert fald lidt, så det var lidt ærgerligt. Det er da klart, at når man er ni-under efter ti, så tænker man alle mulige ting, men jeg var faktisk ikke rigtigt tæt på birdies på de sidste huller, uddyber Lars Johansen, som dog måtte se sin bold slutte på hulkanten på hul 13, hvor han på daværende tidspunkt ellers kunne have taget scoren til minus 10.

– Jeg burde blive ramt af en bold hver uge, griner Lars Johansen, inden han forsigtigt spørger, om han må få scorekoret med hjem.

På trods af en runde i 63, otte-under-par, åndes Lars Johansen kraftigt i nakken af flere vanlige navne. I syv-under-par ligger svenske Daniel Andersson, der ellers ikke har gjort meget væsen af sig i 2013. Men efter Andersson, så ligger de store navne på lur for at fange Lars Johansen.

På en delt tredjeplads ligger blandt andre den tidligere Europatour-stjerne, Patrick Sjöland samt Joakim Rask, Jesper Thuen og Jeff Winther, der de næste dage skal forsøge at stryge helt til tops ved Bravo Tours Open. Sidstnævnte har en fortid som greenkeeper på netop Nivå Golf, og må siges at have et usædvanligt godt kendskab til banen. 

Johansen i fornemt selskab
Men dagen tilhører naturligvis Lars Johansen. På Europatouren er den længste birdie-stribe nogensinde på otte birdies. Den rekord indehaves af blandt andre Ian Woosnam, Seve Ballesteros og Darren Clarke.

På PGA Touren er der en enkelt gang blevet lavet ni birdies i træk – som altså Lars Johansen formåede at gøre i dag. Det stod Mark Calcavecchia for i 2009 ved Canadian Open.

I 2011 skød Jens Dantorp på ECCO Touren 59 på netop Nivå Golf, og den rekord står – på trods af Lars Johansens flotte forsøg – stadig som den laveste runde nogensinde på ECCO Touren.

Du finder stillingen af Bravo Tours Open her.

Husk at du også fortsat kan spille på turneringen. Det gør du her.

 

Comments are closed.