Daniel Løkke vinder Made in Denmark Qualifier

Daniel Løkke vinder Made in Denmark Qualifier 2016 og er klar til Made in Denmark for tredje gang.
Daniel Løkke vinder Made in Denmark Qualifier 2016 og er klar til Made in Denmark for tredje gang.

Daniel Løkke snuppede karrierens anden ECCO Tour sejr, da han lørdag vandt Made in Denmark Qualifier på Skjoldenæsholm Golf Center. Foruden Løkke blev også Tinning og Lindström klar til Made in Denmark.

Løkke startede dagen seks slag efter den førende Nicolai Tinning, men en forrygende for-ni i fem under par trods svære betingelser, betød, at Løkke indhentede og gik forbi Tinning. På de sidste ni huller kæmpede spillerne for alvor med den hårde vind og de lynhurtige greens. Løkke og Niklas Lindström lå længe side om side i 10 under par, mens Tinning desværre havde spillet sig selv væk fra føringen.

Lindström var første mand på banen lørdag, og med en runde i imponerende syv under par, havde han sat sig godt til rette i klubhuset men en samlet score i 10 under, mens de andre kæmpede med den tiltagende vind.

På 18. hul havde Daniel Løkke to putts til at sikre sig sejren, men den ellers velspillende Holstebrospiller missede fra ca. en meters penge, og så måtte der “forlænget spilletid” til for at hente sejren.

Her lavede Løkke en stensikker birdie efter to forrygende slag, mens Lindström – der efter mere end to timers ventetid så en smule kold ud – slog sit andetslag i vandet. En flot andenplads blev det dog for Lindström, der foruden karrierens bedste resultat, også kan glæde sig over en invitation til selveste Made in Denmark. 

Løkke glad for sejr og Made in Denmark hattrick
For Løkke var sejren et glædeligt gensyn med øverste plads på podiet.

– Uha, det var dejligt at vinde igen. Det krævede lige lidt at hanke op i sig selv efter tre-puttet, men på den anden side, så havde jeg simpelthen spillet så godt hele dagen, at jeg stadig følte, jeg havde en god chance, forklarede den sindige vestjyde efter runden.

– Banen i dag stod helt fantastisk, så jeg vil gerne takke alle omkring banen og klubben. De har gjort et fantastisk stykke arbejde, og de kan være meget stolte af deres bane eller faktisk begge deres baner, sagde Løkke i sin vindertale. 

Dagens vindercheck sender desuden Daniel Løkke frem som nummer 18 på GolfBox NGL Ranking. Løkke er en del af Made in Denmark Teamet, og har derfor primært slået sine slag på Challenge Touren i 2016. 

Nicolai Tinning snuppede den tredje og sidste invitation til Made in Denmark, og kan også se frem til et besøg på Himmerland Hill. Tinning lukkede med en birdie på dagens sidste hul, hvilket betød at han undgik omspil om Made in Denmark pladsen med Mathias Gladbjerg og Oliver Lindell, der i stedet deler fjerdepladsen.

Malthe Tandrup Laustsen blev bedste amatør sammen med svenske Oliver Gillberg i samlet tre under par på en delt 17. plads. 

Yderligere 3 spillere til Made in Denmark via ranglisten
Rasmus Hjelm, Oliver Lindell og Benjamin Poke snuppede de tre pladser fra ECCO Tour ranglisten, “Race to Himmerland”. 

– Jeg glæder mig rigtigt meget. Jeg har set turneringen på TV de sidste år, og det ser helt vildt ud. Jeg håber, at der kommer nogle finske tilskuere og hepper på mig, griner den blot 17-årige Lindell, der vil være feltets yngste deltager i Himmerland. Men til gengæld måske spilleren med den største selvtillid. 

Se hele resultatet af Made in Denmark Qualifier her.

Se stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.

Se stillingen på Race to Himmerland (ECCO Tour ranking her)