Dansk amatør fører ECCO Tour efter vanvidsrunde – MØM på tredjepladsen

Oskar Ambrosius nedsablede torsdag golfbanen i Ry, da han trodsede de svære forhold og kun benyttede 63 slag på de 18 huller. Fredag skal Ambrosius i førerbold og forsøge at vinde sin første ECCO Tour.

Den danske amatørspiller, Oskar Ambrosius, leverede torsdag sit livs runde ved Jyske Bank PGA Championship på golfbanen i Silkeborg Ry Golfklub. Ikast-spilleren diskede op med syv birdies og en eagle på vej mod en absolut vanvittig runde i 63 slag, ni under par på den ellers vindblæste bane i Ry.

Den bemærkelsværdige runde giver Ambrosius en føring på hele fire slag til islandske Axel Boasson og syv slag til Morten Ørum Madsen og Martin Leth Simonsen, der deler tredjepladsen.

Første cut og første førerbold med ét smæk
Inden denne uges Jyske Bank PGA Championship var det endnu aldrig lykkedes Oskar Ambrosius at klare et cut på ECCO Touren, men den bedrift kan han nu vinge af, samtidig med, at han fredag spiller sin første førerbold.

De sidste spillere er fortsat på banen, så sammensætningen til fredagens førerbold er endnu ikke lavet. Det kan ende med, at Oskar Ambrosius fredag skal spille side om side med Axel Boasson og hjemmebanefavoritten, Morten Ørum Madsen.

– Det kunne være sjovt at spille med Morten Ørum Madsen i morgen. Så kommer der nok også en masse tilskuere, griner en uimponeret Oskar Ambrosius efter runden.

Du kan følge de restende huller på dagens runde LIVE her, samt se starttider for fredagens runde fra ca. kl. 19.00 her.